İzmir Büyükşehir Belediyesi Davası Kitap Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik 2011 yılında gerçekleştirilen operasyonlar ve beraatla sonuçlanan 6 yıllık dava süreci, Kumpas adlı kitapta toplandı. O dönem 397 yıl hapisle yargılanan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarihe bir not düştük. Bu yayın, belediye başkanlarının başucu kitabı olacak dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Davası Kitap Oldu
  • 16 Eylül 2018, Pazar 13:29
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik 2011 yılında gerçekleştirilen operasyonlar ve beraatla sonuçlanan 6 yıllık dava süreci, Kumpas adlı kitapta toplandı. O dönem 397 yıl hapisle yargılanan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarihe bir not düştük. Bu yayın, belediye başkanlarının başucu kitabı olacak dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik 2011 yılında gerçekleştirilen operasyonlar ve dava süreci Kumpas adlı kitapta toplandı. Büyükşehir Belediyesinden kitapla ilgili yapılan açıklamada, 2 Mayıs ve 22 Kasım 2011 tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlar, gözaltı süreçleri, tutuklamak, yıllar süren duruşmalar ve 6 yılın sonunda gelen beraat kararı, tarihe not düşmek amacıyla kitaplaştırıldı. Uzun süre sonra bir FETÖ kumpası olduğu anlaşılan ve bu operasyonları başlatan, yürüten, sorgulamaları yapan, gözaltı ve tutuklama kararlarını verenlerin büyük bölümünün FETÖ soruşturması kapsamında yargılanıp hüküm giydiği dava sürecinin anlatıldığı kitabın en önemli bölümleri, savcılık mütalaası ve mahkemenin gerekçeli kararı oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp basılan 279 sayfalık yayına ilham kaynağı olan Başkan Aziz Kocaoğlunun beraat kararının verildiği 27 Şubat 2017 tarihinde yaptığı açıklama oldu. Başkan Kocaoğlu o gün, Savcının mütalaası ders niteliğinde. Yargılanmamızın ne kadar boş, ne kadar yanlı olduğu, bir yetkili savcı ve mahkeme üyeleri tarafından tarihe not düşülerek ilan edildi. Bu karar hem belediye başkanlarımıza hem belediye personeline icraat yaparken çok büyük destek olacak. O yüzden bunun bir başucu kitabı olması lazım. Bu karar Türk belediyecilik tarihinin önünü açacak, hem bürokratları hem de başkanları cesaretli karar vermeye yöneltecektir diye düşünüyorum. Yargılama süreci boyunca bana ve belediye personelime sahip çıkan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bir yeldi geçti, tabii ki deldi geçti. Ama takılmamak gerekiyor. Süngeri çekip aldığımız derslere bakalım. Önemli olan kente hizmet etmek demişti ifadelerine yer verildi.
2 Mayıs 2011 sabahı İzmir Büyükşehir Belediyesine düzenlenen operasyonla başlayan davada 27 Şubat 2017 günü İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 130 sanık, soruşturma kapsamında öne sürülen 15i ihaleye fesat karıştırmak suçuna ilişkin 24 ayrı eylemin tamamından aklandı. Aklananlar arasında mide kanseri teşhisine rağmen tahliye edilmeyen ve cezaevinde vefat eden tiyatrocu Alaattin Erarslan da yer alırken, mahkeme Savcı Zafer Sercan Yetişerin 26 sayfalık mütalaasının ardından verdiği kararla “çete” iddiasını tümüyle ortadan kaldırdı.

Başkan Kocaoğludan başkanlara mektup
Kitabın dağıtımına belediye başkanlarından başlanmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, onlar için kitapla birlikte dağıtılmak üzere bir de mektup yazdı. Başkan Kocaoğlu mektubunda şu ifadelere yer verdi:
2011 yılında yapılan iki ayrı operasyonu, cezaevlerine yollanan bürokratlarımızı ve ardından yıllarca devam eden mahkeme sürecini çok iyi hatırladığınıza eminim. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kurulan örgütün faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, belgede sahtecilik, kurumu zarara uğratmak, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak gibi haksız ithamlarla özel yetkili cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan bu operasyonların kumpas olduğu sonunda ortaya çıktı. Bizim için son derece utanç verici suçlamaların hepsi düştü. 129 sanığın hepsi beraat etti. Ama tam 6 sene sonra. 2017 yılında. Biz istedik ki Türkiyenin en önemli belediyelerinden birinin başına gelenler, yani bizim yaşadıklarımız; vergi denetmeni ve müfettiş ablukası, ortaya atılan iddialar, onlara verilen yanıtlar, sunulan belgeler, peş peşe gelen operasyonlar, nezarethane ve cezaevi süreçleri, sonu gelmeyen duruşmalar, savunmalar, savcının mütalaası ve mahkemenin gerekçeli kararı; bunların hepsi için tarihe bir not düşelim. Düşelim ki, ülkemizde böylesine yüz karası kumpaslar bir daha yaşanmasın. Bu yayının siz değerli belediye başkanlarımızın baş ucu kitabı olacağına, satır satır okuyup önemli dersler çıkaracağınıza eminim. Unutmayın adalet göğün direğidir, yıkılırsa gökyüzü yerinde durmaz. Adalet kavramının hep baş tacı olduğu bir ülkede yaşayabilmek dileğiyle.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık