İyilik İçin Koşan Esnaf, 450 Kilometreyi Geride Bıraktı

Vandan İzmire gönül köprüsü oluşturmak için koşmaya başlayan 41 yaşındaki Rıza Martaş 450 kilometreyi geride bırakarak Elazığa ulaştı.

İyilik İçin Koşan Esnaf, 450 Kilometreyi Geride Bıraktı
  • 16 Eylül 2018, Pazar 11:02
Vandan İzmire gönül köprüsü oluşturmak için koşmaya başlayan 41 yaşındaki Rıza Martaş 450 kilometreyi geride bırakarak Elazığa ulaştı.
İzmirli esnaf Rıza Martaş (41) iyilik köprüsü kurmak adına Vandan İzmire koşarak gitmeyi hedefliyor. 1 Eylülde Dünya Barış günü münasebetiyle Vandan başlattığı koşuda 450 kilometreyi geride bırakan Martaş, Elazığa ulaştı. Martaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında İzmirde olmayı hedefliyor.
Hedefinin iyilik peşinde koşmak olduğunu dile getiren Rıza Martaş, “Ben dikkat çekmesi için 1 Eylül Dünya Barış gününü seçtim. Ülkemizin en güzeli, en doğusu Vandan başladık. İzmire kadar toplam 13 ilden geçerek, 76 tane yerleşim merkezinde kalarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında koşuyu bitirmiş olacağım. Günlük ortalama bir maraton koşusu olan 40 kilometre, toplamda da bin 830 kilometre koşacağım. Tamamen bir Türkiye maratonu olarak geçiyor. İnsanlara iyilik peşinde koşmak nedir, adım adım koşu üyesi nasıl olunur, yardımseverlik koşularına nasıl katılınır hakkında kısa kısa bilgiler veriyorum ve Türkiyede bir ilk olarak inşallah güzel bir şekilde bitirmiş olacağım” dedi.

“İnsanlar çok misafirperver”
Elazığa kadar herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını kaydeden Martaş, “Anlatılanlar kadar falan değil, çok çok farklı. Ben Vandan başladım. Şimdiye kadar neredeyse 450 kilometre oldu. İnsanların misafirperverliği, güzel bir şekilde karşılamaları beni onure etti. Çok güzel dostluklar kurdum. Vandan başladım. Tatvan, Muş, Bingöl olsun. Bugünkü durak Elazığ. İnsanların hepsi çok iyi ve misafirperver. Ülkemizin her yeri çok güzel. İyi ki koşumu Ankaradan İzmire değil de, Vandan İzmire yapmışım. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık