Itso Ekibini, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ağırladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) heyetini ağırladı.

Itso Ekibini, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ağırladı
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 15:56
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) heyetini ağırladı.
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri Kıbrısa iş gezisi düzenlediler. İkili ticari iş ilişkilerini artırmak, Ispartanın tanıtımını yapmak ve yatırım olanaklarını anlatmak için Kıbrısa giden Başdeğirmen ve ekibi KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncıyı ziyaret etti. Akıncı, Isparta heyetini makamında karşıladı. Burada Ispartanın ticari, sosyal ve kültürel hayatıyla ilgili bilgilendirme yapan ITSO Başkanı Başdeğirmen, Cumhurbaşkanı Akıncıya ITSO heyetine gösterdiği sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı: “Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk”
Cumhurbaşkanı Akıncı, Türk iş adamları ile birlikte Kıbrısta birçok ticari faaliyet sürdürdüklerini belirterek, Kıbrısın yeni yatırımcılara açık bir ülke olduğunu kaydetti. Akıncı, “Türkiye ile ticari ilişkilerimiz her zaman kuvvetli olmuştur. Sizlerin buraya gelmesi ve bize ilinizi anlatmanız çok önemli. Kıbrıs olarak bizde güvenilir ve başarılı işadamları ile birlikte işler yaparız. Sizlerin bize olduğu gibi bizim de kapımız Ispartalı işadamlarına her zaman açık. İnşallah görüşmelerimiz ticari olarak da hem Kıbrısa hem de Ispartaya ilerleyen zamanlarda katkı sağlar” dedi.

Başdeğirmen: 2023 hedefimizi 500 milyon dolar olarak belirledik
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, Ispartanın ihracat hedefi, tarımsal üretimi ve sanayi tesisleri ile tarihi ve turistik değerlerini anlattı. Başdeğirmen, “Ispartamız, tarihi ile turizmi ve tarımsal üretimleriyle Türkiyenin nadide illerinden biri. 4 mevsimin dolasıya yaşanabildiği, Batı Akdenizin incisi diyebileceğimiz, her yıl yapılan Yaşanabilir İller sıralamasında birçok kez birinci olan ve ilk 3te yer alan bir il. İlimizin ihracat rakamları Türkiye ortalamasının üzerinde seyrederken 2023 hedefimizi 500 milyon dolar olarak belirledik, hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Maden sektöründe ve tarımsal sanayide çok iyi durumdayız. Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65ini Isparta olarak biz karşılıyoruz. Türkiyenin elma bahçesiyiz. Çeşitli meyvelerimizle tarımsal sanayide ilerliyoruz. Atmosfer basınçlı soğuk hava depolarımızla yılın 12 ayı dalından yeni kopmuş gibi elma başta olmak üzere birçok meyveyi temin edebiliyoruz. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz ilimizin ekonomisini geliştirmek yatırım olanaklarını araştırmak ve markalaşma yönünde yapılan çalışmalara katkı sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Kıbrısa da ilimizle ilgili tanıtım yapmak ve buradaki işadamları ile ortak neler yapabiliriz bunları araştırmak sizlere ilimizi anlatmak için geldik. Kıbrıslı iş adamlarımızla, Ispartalı iş adamlarımızı aynı noktada sizlerin de desteği ile buluşturmak ve hem ülkenize hem de ilimize katkı sağlamak adına işbirliği yapmak isteriz. Cumhurbaşkanım, sizleri Ispartada ağırlamak ve ilimizin değerlerini yerinde tanıtmaktan onur duyarız” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık