İstanbulda Üniversite Öğrencilerine Aşure Günü

İstanbuldaki birçok üniversiteden öğrencilerin katıldığı Duru Bulgur, Aşure Gününde eğitim için ailelerinden uzakta olan öğrencilere aşure dağıtıldı.

İstanbulda Üniversite Öğrencilerine Aşure Günü
  • 21 Eylül 2018, Cuma 16:12
İstanbuldaki birçok üniversiteden öğrencilerin katıldığı Duru Bulgur, Aşure Gününde eğitim için ailelerinden uzakta olan öğrencilere aşure dağıtıldı.

Türk bulgurunu dünyaya tanıtan markalardan Duru Bulgur, İslam aleminin Muharrem Ayını yaşadığı bugünlerde, İstanbulda üniversite öğrencilerine aşure ikram etti. Gün boyunca Duru Bulgur tadım aracında hazırlanan aşure kazanlarda kaynatıldı, sıcak sıcak öğrencilere ikram edildi. Öğrenciler evlerinden, memleketlerinden uzakta olmalarına rağmen Aşure Gününün faziletinden, bereketinden mahrum kalmadıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Duru Bulgurun usta aşçısı Yunus Emre Ildır, Müslümanlar açısından faziletli aylardan biri olan Muharrem ayı sebebiyle İstanbulda binlerce üniversite öğrencisine aşure pişirdik. Genç kardeşlerimiz sıcak sıcak yeme imkanı buldukları aşuremizi anne eli sıcaklığında diye ifade ettiler. Onların beğenisini kazanmış olmak bizleri çok mutlu etti. Bir nebze de olsa genç kardeşlerimizi ailelerinin yanında gibi hissettirebildiysek ne mutlu bize dedi.

Duru Bulgurun yurtdışında katıldığı fuarlarda da aşure pişirdiklerini belirten usta aşçı Ildır, Aşure yaptığımız ülkelerden biri de Arnavutluk. Orada onların pişirme usulüne göre hazırladık, sadece buğday kullandık. Tarçın, şeker ve nişasta ile kıvamına lezzet kattık. Aşure Günü onların da vazgeçemedikleri dini geleneklerden biri şeklinde konuştu.
Üniversite öğrencileri için hazırlanan aşurede geleneksel tüm ürünler kullanıldı. Aşurelik buğday, nohut, fasulye, fındık, fıstık, portakal, incir, kayısı, sarı üzüm, karanfil ile hazırlanan aşure, üstüne serpilen ceviz, kuş üzümü, nar, kişniş, tarçın çok az gül suyu eklenerek ikram edildi.

Paylaşma kültürümüzün inceliklerinden aşure bölgelere ve yöresel ürünlere göre değişiklik gösterdiği ifade edilirken, bazı bölgelerde tuzlu yapanlar olduğu kadar kurban eti kullananlarında var olduğu belirtiliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık