İslahiyede Bulunan Yaralı Kurt Tedavi Edilecek

Gaziantepin İslahiye ilçesinde yol kenarında silahla yaralandığı tahmin edilen bir kurt bulundu. 3 gündür hiçbir şey yemeyen yaralı hayvan tedavi edilmek üzere Gaziantepe gönderildi.

İslahiyede Bulunan Yaralı Kurt Tedavi Edilecek
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 10:39
Gaziantepin İslahiye ilçesinde yol kenarında silahla yaralandığı tahmin edilen bir kurt bulundu. 3 gündür hiçbir şey yemeyen yaralı hayvan tedavi edilmek üzere Gaziantepe gönderildi.
Gaziantepin İslahiye ilçesinde çiftliği bulunan Mehmet Öztürk, yol kenarında silahla vurulduğu tahmin edilen yaralı bir kurt buldu. Yaralı kurda yiyecek ve içecek vererek beslemeye çalışan Öztürk, tedavi ettirmek için veterinerlerle irtibata geçti. Hayvanın hiçbir şey yememesi üzerine Öztürk, hayvanseverlerler ve doğa koruma görevlileri ile irtibata geçerek yardım istedi.
Kurdu yaralı halde bulan Mehmet Öztürk, İslahiye şehir merkezinden çiftliğe aracımla giderken yolun kenarında hareketsiz duran bir hayvanı fark ettim. Aracı durdurdum hemen aşağıya indim. Hayvanın sırtından yaralanmış olan bir kurt olduğunu gördüm. Yaralı hayvanı araca alarak, çiftliğime getirdim. Hayvanı üç gündür bahçemde besliyorum ama acıdan hiç bir şey yemiyor. Hayvana yardım etmek istedim, çiftliğime getirdim. Ama ne tedavi ettirebildim, ne de hayvan yemek yedi. Böyle aç susuz beklemesi beni vicdanen rahatsız etti. Büyük baş hayvanlarımı tedaviye gelen veteriner arkadaştan da yardım istedim. Onun da önerisi ile hayvanseverler ve ilgili kurum yetkililerine ulaşmaya çalıştık dedi.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü
Hayvanı tedavi etmeye çalışan Yusuf Yıldızgil ise yaralı kurdun belden aşağısının tutmadığını belirterek, yarasının ateşli silahtan kaynaklandığını ifade etti. Yıldızgil, vahşi bir hayvan olması ve yeterli donanımın olmaması gibi nedenlerden dolayı hayvana müdahale edemediklerini ifade etti. Yaklaşık 3 gün süren çabanın ardından yaralı hayvan Gaziantep Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince alındı. Hayvanı almaya gelen ekipler ise 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü olduğunu hatırlatarak, hayvanı bulan çiftçi Mehmet Öztürke çabası nedeniyle teşekkür etti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde bulunan hayvan hastanesine götürülen yaralı hayvanın tedavisine başlandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık