İskenderun Belediyesi, Hatay Tanıtım Günlerindeki Yerini Aldı

Bu yıl İstanbulda 8incisi düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri, Maltepedeki fuar alanında gerçekleşen törenle başladı. Hatay Tanıtım Günlerine katılan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Akdenizin incisi olan İskenderuna çok büyük yatırım yaptıklarını söyledi.

İskenderun Belediyesi, Hatay Tanıtım Günlerindeki Yerini Aldı
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 19:58
Bu yıl İstanbulda 8incisi düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri, Maltepedeki fuar alanında gerçekleşen törenle başladı. Hatay Tanıtım Günlerine katılan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Akdenizin incisi olan İskenderuna çok büyük yatırım yaptıklarını söyledi.
Maltepe sahildeki fuar alanında İstanbullularla buluşan Hatay Tanıtım Günlerinin 8incisi, Hatay Valisi Erdal Ata ve çok sayıda belediye başkanının katılımı ile başladı. Hayat Tanıtım Günlerinde yerini alan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderuna önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Başkan Dingil, “Bu sene sekizincisini gerçekleştiriyoruz, Hatayın tanıtım günlerini İstanbulda. Tabi Hatayı anlatmakla bitiremeyiz. Hatay kardeşlik, birlik ve beraberliğin kenti, medeniyetlerin bir kenti. Üç tane semavi dinin bir arada yaşadığı önemli bir kentimiz. Sınır kentimiz. Bugün işte İstanbulda sekizincisini gerçekleştiriyoruz. Bütün esnafımızla, belediyelerimizle, valimizle, milletvekillerimizle İstanbul halkına, Hatayın kültürünü, yaşantısını, mutfak kültürünü, birliğini, beraberliğini tanıtmak için buradayız” dedi.
“İskenderun Türkiyenin 8inci büyük ekonomisi”
İskenderunun önemine de değinen Başkan Seyfi Dingil, “İskenderun Akdenizin incisi. Doğu Akdenizin en önemli kenti. İskenderun Türkiyenin sekizinci büyük ekonomisi. Alt yapı olarak, demir çelik sektörü olarak, limanlarıyla, lojistikle, antrepolarıyla, gümrük ve ihracatıyla Türkiyenin sayılı kentlerinden birisi. Her ne kadar ilçe olsak dahi Türkiyede 45 vilayetten de daha büyük bir vilayet. Yaşantı olarak, kültür olarak, mantalite olarak İskenderun bayağı bir yol kat etmiş bir durumda. İskenderuna hele hele şu Amanos Tünelinin de yapılması ile yani Türkiyenin bir B planı diyorum. Bağlantılı enerji hatlarıyla, şuanda 12 tane de limanımız yapılıyor” şeklinde konuştu.
“Belediye olarak büyük parklara, yeşil alanlara, alt yapıya önem veren yatırımlar yaptık”
İskenderuna yapılan yatırımların büyüklüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ”Belediye olarak ilk defa çok büyük parklara, yeşil alanlara, alt yapıya önemli yatırımlar yaptık. Alt yapı çok önemliydi. Doğalgazından tutun telefonuna kadar bu da kamu yatırımlarıyla, hükümetimizin de desteği ile yapıldı. Çünkü 50 yıldan beri kamu yatırımlarından mahrum kalmıştık” ifadelerini kullandı.
Açıldığı ilk gün vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Hatay Tanıtım Günleri, 30 Eylüle kadar devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık