İş Yerinde Beslenen İguana İlgi Odağı Oldu

Mersinde bir dövmeci işleten Serhat Atakurun iş yerinde beslediği iguana görenlerin dikkatini çekiyor. Abuzer ismi koyulan ve 1 metre 10 santimetre boyunda olan iguana, günün belirli saatlerinde dükkanın vitrininde durarak insanların ilgi odağı oluyor.

İş Yerinde Beslenen İguana İlgi Odağı Oldu
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 13:12
Mersinde bir dövmeci işleten Serhat Atakurun iş yerinde beslediği iguana görenlerin dikkatini çekiyor. Abuzer ismi koyulan ve 1 metre 10 santimetre boyunda olan iguana, günün belirli saatlerinde dükkanın vitrininde durarak insanların ilgi odağı oluyor.
Mersine Latin Amerikadan yeni doğduğunda getirilen iguana çalışanların, müşterilerin ve çevre esnafının maskotu haline geldi. 1 metre 10 santim boyunda olan 3 kilo ağırlığa sahip olan iguanaya Mersinli bir dövmeci dükkanında bakıyor. Günün belirli saatlerinde güneşlendirilen, günde 2 kez duş aldırılan ve tropikal meyvelerle beslenen iguna, 3 yıldır Serhat Atakurun dükkanında yaşıyor.

Yeşillik ve tropikal meyvelerle besleniyor
13 yıldır dövmecilik yaptığını belirten Serhat Atakur, Abuzer ismini koydukları iguananın kendileriyle birlikte yaşadığını belirterek, İş yerimizin logosu olduğu için dükkanda da iguana beslemeye karar verdik. Birde herkesin beslememesi de önemli bir etken oldu. Latin Amerikadan geldi. 3 yıldır besliyoruz. Abuzer hayatından yerinden, yuvasından çok memnun. Uyumayı çok seviyor. Yeşillik ve tropikal meyvelerle besleniyor. Çok fazla su içmiyor. Et yemiyor dedi.

Büyük ilgi topluyor
Abuzerin müşteriler ve vatandaşların ilgisini çektiğini kaydeden Atakur, Abuzer dükkanda rahatça geziyor. Üstümüze çıkıyor, başımıza çıkıyor. Özellikle müşterilerin çok dikkatini çekiyor. Mesela bazen vitrinde duruyor, yolda görenler şaşırıp direk fotoğraf çektirmek istiyor. Özellikle çocukların büyük ilgisi oluyor. Abuzer sayesinde çok müşteri kazandık ama bazı müşterilerimiz de çok korktu. Onu çıkarın yoksa girmeyiz diyenler oldu. Fakat biz Abuzeri çıkartmadık. Çevredeki esnaflar da çok seviyor Abuzeri. Güneşlendirmeye çıkardığımızda komşularımız seviyor. Fotoğraf çektiriyorlar ifadelerini kullandı.

Bakımı zor oluyor
Abuzerin bakımının zor olduğunu aktaran Atakur, Abuzer şuan 3 yaşında. Kışın yemek yemiyor. Kendi elimizle şırıngayla destek mamalar vererek besliyoruz. Günde 2-3 defa duş aldırıyoruz. UV ışınları var. Yani bakımı kolay değil. Kabuk atma dönemi var. Yılda 2-3 defa komple kabuğunu değiştiriyor. O dönemlerde çok stresli oluyor. Tırnaklarını kestiriyoruz. Bakımları yapılıyor şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık