İş Adamı Vandan Başladığı Koşuda Bin 700 Kilometreyi Geride Bıraktı

Vandan 1 Eylül Dünya Barış Gününde başladığı koşuda bin 700 kilometreyi geride bırakan iş adamı Rıza Martaş, Manisanın Kula ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi.

İş Adamı Vandan Başladığı Koşuda Bin 700 Kilometreyi Geride Bıraktı
  • 26 Ekim 2018, Cuma 17:19
Vandan 1 Eylül Dünya Barış Gününde başladığı koşuda bin 700 kilometreyi geride bırakan iş adamı Rıza Martaş, Manisanın Kula ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi.
1 Eylül Dünya Barış Gününde Vandan iyilik peşinde koşmaya başlayan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında İzmirde koşusunu tamamlayacak olan iş adamı Rıza Martaş, koşusunun 56ncı gününde Manisanın Kula ilçesine ulaştı. Kulada Sandal Mahallesi Cumhuriyet Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Martaş ve ekibini, okul bahçesinde öğrenciler pankartlar ve konfetilerle karşıladı. Koştuğu her gün gittiği il, ilçe, belde ve köylerde iyilik projelerini, yardım derneklerini anlatan Martaş, bu kapsamda ziyaret ettiği Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri ile sohbet etti. Koşuya başlamasının ve koşu süresi boyunca amaçlarını anlatan Martaş, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Tek hayalinin Türkiyeyi doğudan batıya koşarak geçmek olduğunu ve Adım Adım bünyesindeki sivil toplum kuruluşları ile ilgili farkındalığı artırmak niyetiyle bu koşuya başladığını belirten Martaş, “Hayalim var. Yaşadığım ülkeyi doğudan batıya koşarak geçmekti ki bunu araştırdığımda şimdiye kadar Vandan İzmire yürüyen bile olmamış. Ben şanslıyım ki koşarak geçiyorum. Bu Türkiyede bir ilk oluyor. Bir şansım daha var. Bu ülkeye çok emeği geçen ve benim için çok önemli bir yeri olan Mustafa Kemal Atatürkün Anıtkabirde 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününde 9 yaşındaki kızım ile beraber huzuruna çıkarak, bu koşuyu ona armağan ettim. Koşu benim için çok daha değerliydi ama böylece daha da paha biçilemez oldu. İyilik peşinde koşarak çok şeyin peşinde olmayı ve özellikle sporu sevdirmeye çalışıyorum. Elimizden geldiğince hayallerimizin peşinden koşmaya çalışıyorum. Bu koşu da benim için büyük bir hayaldi. Çünkü ulaşılması çok zor bir şeydi. Günde ortalama bir maraton mesafesi koşuyorum. O da 42 kilometre yapıyor. Bu koşup bitip 29 Ekimde İzmire ulaştığımda bin 830 kilometre koşmuş olacağım. Amacım çok insana ulaşarak elimden geldiğince iyilik peşinde koşmayı, Adım Adım gönüllüsü olmayı ve en çok istediğim şeylerden biri de sivil toplum kuruluşlarının hangileri olduğunu ve amaçlarını anlatmak” dedi.
Koşu boyunca 16 şehir ve 56 yerleşim yeri gezdiğini, fakat bunların içerisinde Kulanın tarihi ve turistlik yapısının ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Martaş, “1 Eylül Dünya Barış Gününde Vandan başladığım koşumun 56ncı gününde Kulayı ziyaret ettim. Kulayı çok beğendim. Kula inanılmaz derecede tarih kokan bir şehirmiş. O ara sokakları, eski Rum evleri, Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi, eski camiler ve birçok tarihi yapısı ile Kulaya hayran kaldım. Koşum bittikten sonra en yakın zamanda Kulaya tekrar gelmeyi düşünüyorum. Yakın bir zamanda koşum bitiyor. Bugün koşumun 56ncı günü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında bayram şenliğinde İzmir Konakta Saat Kulesi önünde bu koşuyu bitiriyor olacağım. Çok mutluyum, gururluyum. Adım Adım koşularımı sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz” dedi.
Sandal Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve Beden Eğitimi Öğretmeni Yunus Açıkgözün nazik daveti ile öğrencilerle buluşmanın ayrı bir mutluluk verdiğini ifade eden Rıza Martaş, koşusu boyunca kendisine destek olanlara da teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık