Irkçılığa Karşı 10 Bin Kişi Yürüdü

Almanyanın Baden-Württemberg eyaletindeki Mannheim şehrinde Almanyanın birleşme gününün 28. yıldönümünde Demokrasi, İnsanlık ve Hukuk Devleti sloganıyla ırkçılığa karşı büyük bir protesto gösterisi yapıldı.

Irkçılığa Karşı 10 Bin Kişi Yürüdü
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 11:44
Almanyanın Baden-Württemberg eyaletindeki Mannheim şehrinde Almanyanın birleşme gününün 28. yıldönümünde Demokrasi, İnsanlık ve Hukuk Devleti sloganıyla ırkçılığa karşı büyük bir protesto gösterisi yapıldı.
10 bin kişinin katıldığı yürüyüş şehrin Alter Messplatz Meydanında başladı. Korteje başta Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Kurz olmak üzere şehirdeki tüm Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından destek verildi. Şehir merkezinden geçerek Mannheim Sarayına kadar yürüyen kortej, daha sonra saray bahçesinde yapılan miting ile sona erdi.
Mitingde ilk olarak söz alan Protestan kilisesi dekanı Ralph Hartmann, mitinge çok sayıda katılımın olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geçtiğimiz haftalarda Chemnitz olaylarından sonra ayağa kalkıp nerede durduğumuzu göstermek istedik diyerek konuşmasını sürdüren dekan Hartmann, toplumda demokrasinin ve hukuk devletine sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. Hartmann, Daha sonra bir şeyler yapmamak için şimdi bir şeyler yapmak gerekiyor diyerek, kışkırtma ve korkuya engel olunması tavsiyesinde bulundu.

Bugün, birlikteliğin önemini vurgulamak için en uygun gün
Daha sonra söz alan Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Kurz ise şehrin birlikte iyi yaşamak ve demokrasi, insanlık ve hukuk devlet ilkelerine bağlı bir yaşama örnek olmak istediklerini kaydetti. Bu tür bir mitingin, birleşme gününde bunun için iyi bir fırsat olduğunu da ifade eden Kurz, Bugün, birlikteliğin önemini vurgulamak için en uygun gün dedi.
Başkan Kurz, toplumun birlikteliğin en önemli yapı taşlarını savunmak ve korumak zorunda olduğumuzu da sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından miting sahnesinde sivil toplum örgütlerinden yetkililerin katılımıyla çeşitli konular hakkında tartışmalar yapıldı. Sahnede ayrıca müzik ve skeçlerle program renklendirildi. Mitinge Mannheimdaki Müslüman cemiyetleri temsil eden çatı kuruluşu AKİG, Rhein-Neckar Türk İşverenler Derneği, Mannheim DİTİB Yavuz Sultan Selim Camii Başkanı ve yöneticileri de katılarak destek verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık