İranda Canlı Yayında Elektrik Kesildi

İranda gündemden düşmeyen elektrik kesintilerinin artık ulaşmadığı yer kalmadı. İranda canlı yayın esnasında da elektrikler kesildi.

İranda Canlı Yayında Elektrik Kesildi
  • 19 Temmuz 2018, Perşembe 12:38
İranda gündemden düşmeyen elektrik kesintilerinin artık ulaşmadığı yer kalmadı. İranda canlı yayın esnasında da elektrikler kesildi.
İranda haftalardır süren elektrik kesintilerinin etki alanı her geçen gün genişliyor. İranlı yetkililer, bankalar ve devlet dairelerinin iş saatlerini değiştirmekle kalmayıp tüketim kotası uygulayarak halka tasarruf yapma çağrısında bulunurken, devlet tekelinde olan Radyo Televizyon Kurumuna bağlı 1. kanalda da canlı yayın esnasında elektrikler kesildi. Yayın esnasında elektrik kesintisine uğrayan kanal, kısa süre sonra jeneratörün devreye girmesiyle yayına devam etti. Ekranın tekrar aydınlanmasından sonra sunucu, “Bu kadar tasarruf yapın diyorlar, al işte bizim de elektrikler kesildi” dedi.
Ülke genelinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Su krizinden sonra bu kez de yaşanan elektrik kesintileri geçtiğimiz günlerde sokak gösterileri ile protesto edilmişti. Gösterilere müdahale eden İran polisi, bazı göstericilerin “genel düzeni bozmak” suçundan gözaltına alındığını paylaşmıştı.

Elektrik krizi bölgesel ilişkileri de etkiledi
İranlı yetkililer, elektrik kesintilerine havaların sıcaklığıyla birlikte tüketimin artışını neden göstermişti. Bunun yanı sıra her fırsatta doğudaki komşusu Bağdatın en yakın dostu olduğunu dillendiren İranlı yetkililer, borçları sebebiyle Irakın elektriğini keserek ülkenin güneyindeki petrol zengini Basrayı ve diğer birçok kenti elektriksiz bıraktı. Elektrik kesintileri Irakta geçen hafta hizmet yoksunluğu, işsizlik ve elektrik kesintisi nedeniyle patlak veren gösterilerde İran karşıtı sloganlar atıldı. Irak, İranlı yetkililerle elektrik krizinin çözümü için yapılan görüşmelerde başarılı olamayınca yönünü Suudi Arabistana çevirdi ve Başbakan Haydar el-İbadinin talimatı doğrultusunda bakanlardan oluşan üst düzey bir heyet Suudi Arabistana geldi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık