İpekyolunun ‘Çocuk Oyun Sokağı Göz Kamaştırıyor

Vanın İpekyolu Belediyesi tarafından ‘Butik Sokak projesi kapsamında yapımı tamamlanan ve hizmete sunulan ‘Çocuk Oyun Sokağı adeta göz kamaştırdı.

İpekyolunun ‘Çocuk Oyun Sokağı Göz Kamaştırıyor
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 17:10
Vanın İpekyolu Belediyesi tarafından ‘Butik Sokak projesi kapsamında yapımı tamamlanan ve hizmete sunulan ‘Çocuk Oyun Sokağı adeta göz kamaştırdı.
İpekyolu Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde yapımı tamamlanan Çocuk Oyun Sokağı, ‘1 Ekim Dünya Çocuk Günü dolayısıyla düzenlenen törenle çocukların hizmetine sunuldu. Hizmete sunulan parkta, trafik kurallarını öğretici alan, bowling alanı, survivor oyun parkuru, satranç, ip atlama, mendil kapmaca, mini basketbol sahası, sek sek oyun alanı, renkli zıplama alanı, salıncak ve kaydırak alanı bulunuyor.
Açılış öncesi bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, 2 yıl içerisinde yaptıkları hizmetlerin 10 yılda yapılan hizmetlere bedel olduğunu belirtti. İpekyolu Belediyesine 2 yıl önce kayyum olarak atandığını anımsatan Kaymakam Öztürk, “Bu süre içerisinde 300 kilometreye yakın sıcak asfaltı sokaklarla buluşturduk. İpekyolu Belediyesi olarak 2 yıl içerisinde girmediğimiz sokak kalmadı. Bu 300 kilometrelik asfaltı en ücra mahallelere kadar yaptık. Bu da yetmedi, 2 yıl içinde belki sizlerin görmediği fakat bizlerin sorumluluk alanı olan mahallelerde 600 bin kilometre kilit taşı hizmeti yaptık. 60 kilometre uzaklığa kadar ki mahallelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. 50 mahallemizin tamamı belediyemizin bu hizmetini almış olacak. Sadece bunları yaptık demiyoruz, ama bunların rakamlarını öncesiyle kıyasladığınız zaman 2 yılda yapılan hizmet, 10 yılda yapılan hizmete bedeldir” dedi.

“Butik sokak çalışmalarımız Türkiyede çok ses getirdi”
‘Butik Sokak projelerinin ulusalda ses getirdiğini dile getiren Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün butik sokak çalışmalarımızdan bir tanesi olan Çocuk Oyun Sokağının açılışını yapacağız. Butik sokak çalışmalarımız Türkiyede çok ses getirdi. Atıl olan yerleri, ailelerin girmeye çekindiği sokakları güzel dokunuşlarla tekrar inşa ettik ve cazibe alanları haline getirdik. Esnafımız, mahalleli, İpekyolu ve Türkiye bu çalışmalarla kazandı. Aslında Çocuk Oyun Sokağımız da bu sokaklarımızdan bir tanesidir. Biz bunu 1 Ekim Dünya Çocuk Gününde çocuklarımıza hediye etmek istedik.”

“Halka hizmet etmek, Hakka hizmet etmektir” anlayışı içinde çalıştıklarını ifade eden Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana teşekkür ederek, “Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız da belediyecilikten geliyor. Cumhurbaşkanımız bize şunu söyledi; ‘hepiniz biliyorsunuz ki burada kaynakların aktarıldığı dağlar ve belirsiz yerler vardı. Hizmet yerine paralar başka yerlere aktarılıyordu, usulsüzlük vardı, halkın parasının teröre kullanılması vardı. Kaymakamlar olarak biz sizden bunları kontrol altına almanızı bekliyorduk. Ancak siz çok daha fazlasını yaptınız. Hizmetlerinizle tüm Türkiyeye örnek oldunuz. 20 yıllık belediye başkanları gibi çalıştınız dedi. Cumhurbaşkanımızın bu sözleri bizleri gururlandırdı” diye konuştu.
Çocuk Oyun Sokağının Türkiyede sadece 5 belediyede olduğuna dikkat çeken Öztürk, çocukların unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları bu parkta yeniden canlandırma fırsatı bulacağını kaydetti.
Yapılan konuşmanın ardından parkın açılış kurdelesini İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürkün yanı sıra İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ve katılımcılar tarafından kesildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık