İpekyolu Belediyesinden Bayram Öncesi Sıkı Denetim

Vanın İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramına sayılı günler kala gıda işletmelerine yönelik yapılan denetimlerine hız verdi.

İpekyolu Belediyesinden Bayram Öncesi Sıkı Denetim
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 11:22
Vanın İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramına sayılı günler kala gıda işletmelerine yönelik yapılan denetimlerine hız verdi.
İlçe genelinde Kurban Bayramı dolayısıyla faaliyet gösteren başta tatlı ve pasta imalathaneleri olmak üzere lokanta, şekerlemeci gibi işletmelere gıda güvenliği ve vücut hijyeni kurallarına yönelik İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Gıda Birimi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimler gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde; iş yerlerinin genel temizliği, sağlık kurallarına uygunluğu, üretim alanlarının kontrolü, personellerin kişisel bakımı, iş elbiselerinin uygunluğu, gramaj-etiket yönünden uygunluğu ve saklama koşulları denetlendi.
Sağlıksız ortamda üretimi yapılan, saklanan ve satışa sunulan gıda ürünlerinin satışına izin verilmezken, eksiklikleri olan işletmelere ise gerekli uyarılar ve yasal işlemler yapıldı.
Ayrıca, ruhsatlandırma yönünden de iş yerleri değerlendirilip, yapılan denetim sonucunda kriterlere uymayan gıda işletmelerine uyarı ve para cezası verilerek, eksikliklerin giderilmesi konusunda süre tanındı. Verilen süre sonunda eksikliklerini gidermeyen gıda işletmelerine daha ağır cezai işlem uygulanacağı konusunda da bilgilendirme yapıldı.
Zabıta ekipleri, kurallara uyan esnafa da İpekyolu Belediyesi adına teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık