İmece Köyde 2 Bin 500 Çocuğa Bayramlık

Adananın Yumurtalık ilçesine bağlı Yeşilköyde hayırsever Mehmet Güvenin öncülüğünde kurulan yardım marketi ve giyim evinde Kurban Bayramı öncesi, dar gelirli, şehit ve gazi çocuklarına bayramlık kıyafet ve kırtasiye hediye etti.

İmece Köyde 2 Bin 500 Çocuğa Bayramlık
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 14:34
Adananın Yumurtalık ilçesine bağlı Yeşilköyde hayırsever Mehmet Güvenin öncülüğünde kurulan yardım marketi ve giyim evinde Kurban Bayramı öncesi, dar gelirli, şehit ve gazi çocuklarına bayramlık kıyafet ve kırtasiye hediye etti.
Her şeyin imece usulü yapıldığı, okulların elbirliği ile yenilendiği, yardımlaşmanın ana kural olduğu Adananın Yumurtalık ilçesine bağlı Yeşilköy, bu kez anlamlı bir başka etkinliğe ev sahipliği yaptı. Köyde bulunan yardım marketinden aralarında şehit ve gazi çocuklarının da olduğu yaklaşık 2 bin 500 çocuğa kıyafet ve kırtasiye yardımı yapıldı. Hayırsever Mehmet Güvenin desteği ile yapılan yardımın ardından köyde misafir olan çocuklar evlerine neşe içinde döndü.

Yardım marketi ile giyim evi
Daha öncede adını imece köy olarak duyuran Yeşilköyde Alevi Kanaat Önderi Mehmet Güvenin öncülüğünde ‘Yardım marketi kuruldu. Önce çevre 6 köy ile başlayan dar gelirlilere gıda ve giyim ihtiyacını karşılama işi gün geçtikçe yayıldı. Her geçen gün hedefini daha yükseklerde tutan köy sakinleri Kurban Bayramı öncesi çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Çevre köylerde ve Adananın varoş mahallelerinde tespit edilen dar gelirli ailelerin çocukları ile Adana Şehit Aileleri Derneğinin tespit ettiği gazi ve şehit yakınlarının çocuklarına giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı. Yaklaşık 2 bin 500 çocuğun tepeden tırnağa giydirildiği, kırtasiye yardımının yapıldığı etkinliğe katılan çocuklar verilen yemeğin ardından evlerine mutlu döndü.

“Çocuklar mutlu oldukça bizim de yüzümüz gülüyor”
Köylülere öncülük eden ve tüm kazancını hayır işlerine harcayan Mehmet Güven, “Çocuklar okutuyoruz. Vatanını milletini seven, Atatürkçü çocuklar yetiştikçe mutlu oluyoruz. Buradaki etkinlik bize inanılmaz bir haz veriyor. Bir çocuğun gülümsemesini hiçbir maddi değerle kıyaslayamazsınız. Biz ömrümüz ve imkanımız elverdiği sürece bu yardımları hiçbir beklenti olmaksızın yapmaya devam edeceğiz. Bizlere bu yardım etkinliklerinde destek olan bürokratlarımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık