İhh Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, Suriyeden Abdye Tepki Gösterdi

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ABDnin Türkiyeye yönelik yürüttüğü ekonomik yaptırımlara karşı birlik çağrısı yaptı.

İhh Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, Suriyeden Abdye Tepki Gösterdi
  • 15 Ağustos 2018, Çarşamba 17:22
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ABDnin Türkiyeye yönelik yürüttüğü ekonomik yaptırımlara karşı birlik çağrısı yaptı.
Kilisin karşısında bulunan Suriyenin Halep kentine bağlı Azez ilçesindeki Reyyan konteyner kentini ziyaret ederek, Kurban Bayramı hazırlıklarını ve insani yardım çalışmalarını inceleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, çocuklarla yakından ilgilenerek hediyeler dağıttı.
İHH Başkanı Bülent Yıldırım Reyyan konteyner kentinde yetimlerle beraber basın açıklaması gerçekleştirdi. Yıldırım, “Her Kurban Bayramı olduğu gibi bu bayramda gönüllü ve görevli arkadaşlarımız dünyanın tüm bölgelerinde çalışmaları yürütmek üzere ulaştılar gittiğimiz bölgelerde yetimlerle mazlumlarla karşılaşıyoruz” dedi
Türkiye hükümetinin, AFAD, Kızılay, İHH ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla mazlumların yanında olmayı sürdürdüğünü belirten Yıldırım, “Türkiyenin mazlumların yanında olmasından ürken emperyalistler 15 Temmuzda başarılı olamayınca bir ekonomik darbe gerçekleştirmeye kalkıştı. Birlik beraberliğimize dikkat edersek bu darbeyi de atlatacağız, Türkiyenin önü açılacak. Bu nedenle devletimizin almış olduğu tedbirlere herkesin uyması gerekiyor” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrakın açıklamış olduğu kısa, orta ve uzun vadedeki tedbirlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, “İslam dünyası ve mazlum coğrafyadaki insanlar bizden destek bekliyor, bu darbeyi de atlatırsak yeryüzündeki bütün yetimlere, mazlumlara ve çocuklara daha da fazla sahip çıkacağız sahip çıkmaya devam edeceğiz. Suriyeli çocuklar yetimler adına Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Bir kısmının ailesi var bir kısmının yok. Bu çocuklar sizin bu emperyalizme karşı direnişinizden dolayı çok rahat bir ortamda eğitim hayatlarını devam ettiriyorlar. Allahın izniyle yetimlerin mazlumların dualarıyla birlikte Amerikanın İsrailin emperyalistlerin şer güçlerinin karşısında bu direnişi kazanacağız diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık