İdlib Halkından Türkiyeye Teşekkür Eylemi

İdlib halkı, Türkiyenin girişimiyle ateşkesin korunması için sağlanan mutabakatın ardından Cuma namazından sonra sokaklara dökülüp, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarak teşekkür etti.

İdlib Halkından Türkiyeye Teşekkür Eylemi
  • 21 Eylül 2018, Cuma 17:15
İdlib halkı, Türkiyenin girişimiyle ateşkesin korunması için sağlanan mutabakatın ardından Cuma namazından sonra sokaklara dökülüp, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarak teşekkür etti.
Türkiyenin girişimiyle Suriye ve Rusya Kuvvetlerinin İdlibe bombardımanını engelleyen Soçi Anlaşmasıyla İdlibe uzun zaman sonra huzur geldi. Mutabakat sayesinde bölgede yaşayan yaklaşık 4 milyon sivil tekrar günlük hayatlarına dönerek bombardımanların yaralarını kapatmaya çalışıyor. Bugün Cuma namazından sonra meydanlara akın eden İdlib halkı, sevinç gösterilerinde bulundular. Aşure günü ve gecesini uzun zaman sonra huzurla geçiren İdlibliler sokakları doldurarak Türkiye lehine sloganlar atarak Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğana teşekkür etti.
Göğüslerde Türk, ellerde Suriye bayrakları
Soçide alınan kararı memnuniyetle karşılayan sivil halk, gayretlerinden dolayı Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Erdoğana şükranlarını sunan sloganlar attılar. Kendi elleriyle hazırladıkları Türk bayraklı tişörtleri giyen İdlib halkı, ellerinde Suriye bayraklarıyla iki milletin tekrar pekişen kardeşliğini somut olarak gösterdiler. Gösterilerin sonunda bir kamyon dolusu güvercin salınarak, Suriyede kalıcı barışın sağlanması için çağrıda bulunuldu.
Gösterilerde İHA mikrofonuna konuşan bir sivil, “Ben kahraman İdlib halkındanım, İdlibliler terörist değildir Cumhurbaşkanı Erdoğana, İdliblilere ve bütün Suriye halkına yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Ona, Türk hükumetine ve bütün Türk halkına müteşekkiriz. Sayın Başkan Erdoğan sana teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gösterilere katılan bir kadın ise tutuklanan çocukları için Türkiyeden yardım istedi. Suriyeli anne, “Esad benim çocuklarımı tutukladı. Hayatta mı ölü mü bilmiyorum. Erdoğan tutukluların serbest bırakılması için bize yardım etsin. Bizim çocuklarımız terörist değil. Tutuklular. Esad terörist, Esad katil” ifadesini kullandı. Başka bir kadın da, “Benim 4 çocuğum kayıp ölü mü sağ mı bilmiyorum. Erdoğan kahramandır. Bizim çocuklarımız terörist değil. Asıl terörist katil Esaddır. Kanımız canımız Erdoğana feda olsun. Allahını Peygamberini seven bize yardım etsin. Çocuklarımızı evlerimize gelerek aldık. Esad yüzünden çocuklarımızı göremiyorum. Hapishanelerde çürüyor” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık