İbb Ve Sudan Arasında Arasında “Hartum Akıllı Ulaşım Sistemi Pilot Projesi” Anlaşması

Sudanın Başkenti Hartum ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi İSBAK arasında “Hartum Akıllı Ulaşım Sistemi Pilot Projesi” anlaşması imzalandı.

İbb Ve Sudan Arasında Arasında “Hartum Akıllı Ulaşım Sistemi Pilot Projesi” Anlaşması
  • 31 Temmuz 2018, Salı 14:55
Sudanın Başkenti Hartum ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi İSBAK arasında “Hartum Akıllı Ulaşım Sistemi Pilot Projesi” anlaşması imzalandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi İSBAK ve Sudanın Başkenti İBBnin kardeş şehri Hartum arasında “Hartum Akıllı Ulaşım Sistemi Pilot Projesi” anlaşması imzalandı. Saraçhanede bulunan belediye binasında gerçekleşen imza törenine; Hartum Eyaleti Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Khakid Mohamed Khair , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal , İSBAK Genel Müdürü Muhammed Akyürük ve İSBAK temsilcileri katıldı.
Projenin ilerleyen zamanlarda tüm Sudanda yaygınlaştırılması planlanırken , Sudan ile yapılan Akıllı trafik uygulamarı pilot proje kapsamında Trafik bilgilendirme sistemi ve kontrol merkezi, Adaptif trafik yönetim sistemi, elektronik denetleme sistemi hizmetleri yer alacak.
“Dünyada en fazla metro inşaatı olan ülke konumundayız”
Türkiyenin hızla gelişen bir ülke olduğuna vurgu yapan Başkan Uysal , imzalanan protokol sonrası Sudanla olan işbirliklerinin de devam edeceğini söyledi. Uysal,”Şu konuda çok mütevazi olmaya gerek yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa elektronik bilet sistemini Cumhurbaşkanımız, Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemde başlatıldı. O süreçten sonra devam eden süreçte, İstanbul kart haline dönüştü. İstanbul Kart şimdi aslında bakanlıkla yapılan protokolle Türkiye Kart haline dönüşüyor ki bu bir ilk. Özellikle baktığımız zaman gerçekten İstanbulda ulaşım adına, akıllı şehircilik, halka hizmet adına çok önemli mesafeler alındı. Şuanda baktığımız İstanbulda 294 kilometre metro inşaatı var ki, dünyada en fazla metro inşaatı olan şehir konumundayız. Belediye olarak her türlü tecrübemizi, kardeş ülke protokolünün ötesinde kardeşlik hukukumuz olan şehirlerle paylaşmaya her zaman hazırız” dedi. Başkan Uysal, Hartum Eyaleti Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Khakid Mohamed Khair ve diğer protokol üyeleri arasında imzalanan protokol sonrası tören sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık