İbb Başkanı Uysal: İstanbulda Trafik Yüzde 17 Azalmış Durumdadır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Yönetim Merkezini ziyaret eden İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Bizim yapmış olduğumuz hesaplamalarda İstanbulda trafik yüzde 17 azalmış durumdadır dedi.

İbb Başkanı Uysal: İstanbulda Trafik Yüzde 17 Azalmış Durumdadır
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 13:13
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Yönetim Merkezini ziyaret eden İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Bizim yapmış olduğumuz hesaplamalarda İstanbulda trafik yüzde 17 azalmış durumdadır dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Bakırköyde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Yönetim Merkezini ziyaret etti.
Bakırköyde bulunan Ulaşım Yönetim Merkezini ziyaret eden Başkan Uysal, burada yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Uysal, Yıllar önce İstanbul trafiğinde 1 buçuk milyon aracın olduğu trafik sıkışıklığıyla bugün ki rakam olan 3 buçuk milyon aracın oluşturduğu trafik çerçevesinde kıyaslarsak aslında önemli bir noktada çözüm ve trafik sıkışıklığını azaltma konusunda verim almaktayız. Bu hesaplamalar değişebilir. Bizim yapmış olduğumuz hesaplamalarda İstanbulda trafik yüzde 17 azalmış durumdadır. Bu rakam dediğim gibi tartışılabilir. Şu gerçek ki, biz İstanbulda 3 buçuk milyon araç, yaya ve toplu taşıma araçlarının oluşturduğu trafiği bu merkezle maksimum düzeyde kontrol ederek azaltmaya çalışıyoruz. Bunu yapan birkaç büyükşehirden biriyiz. Trafiği azaltmak mümkün değil. Milli gelir arttıkça insanlar araç alıyor. Burada asıl olan bir yerden başka bir yere gitmek isterken güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşmasıdır. Trafiğin daha iyi yönetilerek bunu sağlıyoruz dedi.

UBER - Taksici tartışmasını ‘i-taksiyle çözdük
İstanbul trafiğinde uzun tartışmalara yol açan UBER - Taksici tartışmasında ise çözümü i-taksiyle bulduklarını vurgulayan Başkan Uysal, Taksilerimizde malumunuz kısa bir zaman önce çok ciddi bir problem haline gelip uzun tartışmalar oluşturan UBER - taksici tartışmasında problemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak planlanan i-taksi modeli çözdü. Bir nevi yerli UBER modelini geliştirerek bu sorunu çözdük. Müşteri ve taksicinin güvenliği açısında bu model geliştirildi ve bu merkezden takip ediliyor diye konuştu.

Akıllı Trafik Sistemi her geçen gün gelişiyor
1997 yılında kurulan Akıllı Trafik Sisteminin gösterdiği gelişimi vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Akıllı trafik sistemi, 1997 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından 6 kamerayla başlattığı bir sistemdir. Bu sistem şu anda bin 300 kamerayla devam etmektedir. Bu sisteme her geçen gün yeni sistemler entegre olmaktadır. Üç ay önce Araç Takip Sistemi dediğimiz sistemi entegre ettik. Bundan 10 ay önce i-taksi sistemini devreye soktuk. Bundan sonraki süreçte çekicilerin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilmesi yönünde bir çalışma var. Hayata geçirildiğinde entegre edilecek. Navigasyon sistemleri konusunda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Gösteren uygulamasını geliştirdik. Yerli ve milli bir projedir bu şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık