Hizmet Alamayan Köylüler Referanduma Gitti

Kastamonunun Araç ilçesine bağlı Şirin Güney köyü sakinleri yeterli hizmetleri alamadıkları için kendilerine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Safranboluya bağlanmak için referanduma gitti.

Hizmet Alamayan Köylüler Referanduma Gitti
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 13:00
Kastamonunun Araç ilçesine bağlı Şirin Güney köyü sakinleri yeterli hizmetleri alamadıkları için kendilerine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Safranboluya bağlanmak için referanduma gitti.
2004 yılında ilk referanduma giden ve sandıktan evet çıkmasına rağmen mahkemeye taşınan seçimle Safranboluya bağlamayan Şirin Güney köyü sakinleri 14 sene sonra ikinci kez sandık başına gitti. 50 haneli köyde sandık başına giden köylülerin 40 Evet oyuna karşı sandıktan 10 Hayır oyu çıktı.
Köy muhtarı Şükrü Akbaş, Kastamonunun kendilerine 100 kilometre, Karabükün ise 40 kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyerek, “Sosyal bakımdan bize Safranbolu ilçesi daha yakın. Daha öncede bir referandum yaptık ve ‘Evet çıkmasına rağmen konu mahkemeye gitmişti. Benden sonra gelen muhtarda Safranboluya bağlanmadı. Ben yeniden muhtar olunca tekrar referanduma gitme kararı aldık. Köyümüzde 68 seçmen var ve Safranboluya geçmek istiyoruz. Bizim hastanemiz pazarımız hepsi Safranboluda. Araça ancak bir mahkeme işi olunca gidiyoruz. 500 metre aşağımızdaki köy bile Safranboluya bağlı, biz ise Araça bağlıyız. Evliyalar yatağı Kastamonudan memnunuz ama Safranbolu daha yakın, her işimizi orada görüyoruz” dedi.
Köy sakinlerinden Mustafa Didik ise, referanduma gitmelerinin en başındaki etkenin köylerinin Kastamonuya çok uzak olması olmasını belirterek, yatırımlardan hiç faydalanamadıklarını 112 bile aradıklarında hastalarının en yakın yer yerine mecburen Kastamonuya getirmek zorunda olduğunu dile getirdi.
Mehmet Akbaş ise, köylerine yeterli hizmet gelmediğinden referanduma gittiklerini ifade ederek, “Safranboluya bağlı köyleri görüyoruz hepsinin yolları parke döşenmiş ama bizde kanalizasyon kokusundan bile durulmuyor. Bize bakan yok. En azından Safranboluya geçersek hizmet alırız ve bazı sorumlarımız giderilir” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık