Hisariçinde Tarih Ayağa Kalkıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursanın ilk yerleşim yeri olan Hisariçinin korunup yaşatılması ve özgün özellikleriyle geleceğe aktarılması adına başlatılan çalışmalarda büyük yol kat edildi.

Hisariçinde Tarih Ayağa Kalkıyor
  • 02 Ekim 2018, Salı 15:34
Osmangazi Belediyesi tarafından Bursanın ilk yerleşim yeri olan Hisariçinin korunup yaşatılması ve özgün özellikleriyle geleceğe aktarılması adına başlatılan çalışmalarda büyük yol kat edildi.
Osmangazi Belediyesinin ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi projesinin ilk ayağı olan Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlatılan cephe sağlıklaştırma ve zemin kaplama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bursanın en eski 5 mahallesinin yer aldığı Hisariçinde hayata geçirilen proje kapsamında Oruçbey Caddesindeki 34 binada cephe sağlıklaştırma çalışması yapılıyor. 10 binanın cephe sağlıklaştırması tamamlanırken, diğer binalarda yürütülen çalışmalarda ise sona gelindi. Cephe sağlıklaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından caddenin bin 500 metrekarelik zemini taş ile kaplanarak bölgenin tarihi dokusu ön plana çıkarılacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Oruç Bey Caddesini gezerek yürütülen çalışmaları inceledi. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Dündar, cephe sağlıklaştırma ve zemin yenileme çalışmaları ile bölgeyi açık hava müzesine dönüştürdüklerini ifade etti. Hedeflerinin tüm Hisariçinin, tarihi şehir olarak yeniden ayağa kaldırmak olduğunu ifade eden Dündar, “Bursamız bir tarih şehri. Osmangazi Belediyesi olarak kentimizin tarihi değerlerini ayağa kaldırma noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar arasında Hisariçi ayrı bir önem arz ediyor. Hisariçinde yürüttüğümüz çalışmalarla 1326 yılında fethedilen Bursayı ortaya çıkartıyoruz. Bu bölgede daha önceden iki sokakta cephe sağlıklaştırma çalışması yaptık. Şimdi de bölgenin en önemli caddesi olan Oruç Bey Caddesinde cephe sağlıklaştırma ve zemin yenileme çalışması yapıyoruz” dedi.
Çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, “Cadde üzerindeki birçok binanın cephe sağlıklaştırma çalışmalarını bitirdik. Binalardaki çalışmaları tamamladıktan sonra zemin kaplama işlerine başlayacağız. Oruç Bey Caddesinde yürüttüğümüz çalışmaların ardından bölgedeki diğer evlerin de restorasyon yapılmasının önemi ortaya çıkacak. Bu çalışmaların ardından bölgenin turizm değeri artacak ve ticari hareketliliğe de doğrudan katkı sağlayacak” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık