Hindistan Fotoğrafı Bursaya Taşındı

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivalinde Hindistan fotoğrafı ele alındı.

Hindistan Fotoğrafı Bursaya Taşındı
  • 02 Ekim 2018, Salı 11:24
Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivalinde Hindistan fotoğrafı ele alındı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle bu sene ‘Ritüeller temasıyla yapılan 8. Bursa Foto Fest, fotoğrafın dünyaca usta isimlerini fotoğrafa gönül verenlerle buluşturuyor. Festival kapsamında yapılan konuk ülke oturumunda ise Hindistan ele alındı. Kamil Fırat, Hindistandan gelen fotoğraf sanatçılarının Bursa Foto Feste değer kattığını söyledi.
Hindistanın Mumbai şehrinden gelen Studio Anugrahanın kurucusu Deshna Mehta, Kumbh Mela Deneyimi projesi hakkında bilgiler verdi. Kumbh Melanın Hindistandaki dini ayinlerin en büyüğü olduğunu anlatan Mehta, ‘Kumbh Mela, 12 yıl içerisinde 4 farklı mekanda gerçekleşiyor ve 12 yıl sonra ilk başladığı yere tekrar geri dönüyor. 100 milyona yakın Hindu hacı olmak için bu mekanlara gidiyor” dedi.
Hintli Fotoğraf Sanatçısı Hari Mahidhar ise, Cömert (Benevolent) Narmada sergisini anlattı. Narmada nehrinin Madhya Pradesh eyaletindeki yeşillikler içindeki Satpuda, Maikal ve Vindhyan dağ sıralarının arasındaki Amarkantaktan doğduğunu söyleyen Mahidhar, 1312 kilometre uzunluğundaki nehrin Umman Denizine döküldüğünü söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık