Heyelan Sonucu Evlerinden Tahliye Edilenlere Devlet Eli

Ordunun Çaybaşı ilçesinde meydana gelen heyelanın ardından, yeni bir heyelan tehlikesi ile boşaltılan 18 hanenin sahiplerine devlet sahip çıkıyor.

Heyelan Sonucu Evlerinden Tahliye Edilenlere Devlet Eli
  • 28 Ağustos 2018, Salı 12:42
Ordunun Çaybaşı ilçesinde meydana gelen heyelanın ardından, yeni bir heyelan tehlikesi ile boşaltılan 18 hanenin sahiplerine devlet sahip çıkıyor.
Orduda 8-9 Ağustosta meydana gelen sel afetinde bir kişi heyelan sonucu hayatını kaybetmişti. Aşırı yağışlar sonucu 8 köprü yıkılırken, bazı evler de ikinci bir heyelan riski tehlikesi ile boşaltılmıştı. Çaybaşı ilçesine bağlı Taşkesiği Mahallesinde de 48 saatte metrekareye yaklaşık 300 kilogram yağışın ardından meydana gelen heyelan sonucu 18 ev boşaltılarak, vatandaşlar güvenli ortamlara yerleştirilmişti. Yetkililer, muhtemel bir tehlikeye karşı güvenlik önlemi alırken, vatandaşlara da Ordu Valiliği, AFAD, Kızılay ve belediye ekipleri tarafından gerekli yardımlar yapılmıştı.

Evlerine nakil kararı verilen vatandaşlar için Afet Konutları yapılacak
Evlerinden tahliye edilen vatandaşlar, ilçedeki kiralık evlere yerleştirilerek güvenli bir ortama taşındı. Kiraya yerleştirilen vatandaşlara 8 bin 500 TL AFADdan, bin TL de Ordu Valiliği himayesi ile Çaybaşı Kaymakamlığı tarafından kira yardımı yapıldı. 7269 sayılı Afet Kanunu kapsamında yapılan çalışmalar sonucu hak sahibi yapılan afetzedeler için bölgede uygun bir yer bulunduktan sonra afet konutları inşa edilecek. Afet konutlarının yapımı tamamlandığında, vatandaşlar yeni evlerine yerleşebilecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık