Her Yıl 2,1 Milyar Ekmek Çöpe Atılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın himayesinde başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”na ilgi çığ gibi büyüyor.

Her Yıl 2,1 Milyar Ekmek Çöpe Atılıyor
  • 28 Ağustos 2018, Salı 10:24
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın himayesinde başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”na ilgi çığ gibi büyüyor.
Sağlık Bakanlığı Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı uzmanları, Ankara Büyükşehir Belediyesi personeline, Ekmek İsrafının Önlenmesi ve Sağlıklı Ekmek Tüketimi eğitimi verdi.
Bayat ekmekle yapılacak çok şey var
Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi Diyetisyenlerinden Aysu İlhan tarafından verilen eğitimde; ekmeğin tarihçesi, ekmeğin beslenmedeki önemi, ekmek israfı ve bayat ekmek ile yapılabilecek çok sayıda alternatif yemek tarifi ayrıntılı olarak anlatıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitime personel yoğun ilgi gösterirken, kampanya ile Türkiyede ekmek israfının boyutlarının araştırılması ve toplumsal farkındalığın artırılması amaçlanıyor.
Her yıl 2,1 milyar ekmek çöpe atılıyor
Ülkemizde günde 6 milyon, yılda 2 milyar 100 milyon ekmek israf oluyor. Ekmek israfının maliyeti ise bir o kadar yüksek.
Yapılan araştırmalar ekmek israfının ülke ekonomisine faturasının, 1 milyar 546 milyon TL olduğunu gösteriyor. Bu rakam un ihracatında lider konumda bulunan Türkiyenin un ihracatından elde ettiği gelire de eşit.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013 yılında başlatılan özellikle de kamu kurum ve kuruluşlarında uygulamaya geçirilen “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile ekmeğin poşette saklanmasından, dilimlenerek tüketilmesine kadar birçok tavsiye de personelle paylaşılıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık