Hayatını Osmanlı Kıyafetlerini Toplamaya Adayan Esat Uluumay Vefat Etti

Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri Müzesinin kurucusu Esat Uluumay vefat etti.

Hayatını Osmanlı Kıyafetlerini Toplamaya Adayan Esat Uluumay Vefat Etti
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 12:33
Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri Müzesinin kurucusu Esat Uluumay vefat etti.
Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri Müzesinin kurucusu, Uluumay Vakfının başkanı, Anadolu Folklor Vakfının kurucusu, Bursa Kılıç Kalkan ve Folklor Derneğinin kurucusu, Bursa Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Nuri Erbak Vakfı mütevelli heyeti üyesi Esat Uluumay hayatını kaybetti. 79 yaşındaki Uluumayın cenaze namazı bugün ikindi namazını müteakip Muradiye Caminde kılınacak.
Uluumay, hayatı boyunca derlediği kostümler, takılar ve etnografik eşyaları kurduğu müzede teşhir etti. Uluumay, ömrünü Anadolunun dört bucağında Osmanlı kıyafetleri ve takılarını ortaya çıkarma arzusu peşinde geçirdi. Uluumay, daha sonra müzesini kurarak bu hayaline ulaştı. Koleksiyonerin kurmuş olduğu müzenin küçük odalarında Osmanlı imparatorluğunun her yanından derlenmiş kadın ve erkek kıyafetleri sergileniyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık