Havran Fest 2018 Başladı

Balıkesirin Havran ilçesinde Havran Fest 2018in açılış töreninde dünyadan ve Türkiyeden farklı kültürler bir araya geldi.

Havran Fest 2018 Başladı
  • 05 Eylül 2018, Çarşamba 18:13
Balıkesirin Havran ilçesinde Havran Fest 2018in açılış töreninde dünyadan ve Türkiyeden farklı kültürler bir araya geldi.
Tarih ve kültür kenti, huzur şehri Havranda bu yıl ilki gerçekleştirilen Havran Fest 2018in açılışı, Havran Kent Müzesinin bahçesinde gerçekleştirildi. Dünyanın ve Türkiyenin farklı köşelerinden festivale gelen onlarca konuk, açılışta rengarenk bir kültür armonisi meydana getirdi.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoyun ev sahipliğinde AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Hasan Demiraslan, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Dayı, STK temsilcileri ve vatandaşlar açılışta yer aldılar.
Üst düzey bürokratların yaptıkları açılış konuşmalarında Havranın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerler, turizm potansiyeli, tarihi evleri giydirme ve sokak iyileştirme projeleri, restorasyonu gerçekleştirilen konaklar, Kent Müzesinin üstlendiği misyon dile getirildi
Açılış töreninde Havran Fest 2018 kapsamında gerçekleştirilen Havran Fotoğraf Festivali Ve Fotomaratonununda startı verildi. Fotomaratonun ilk fotoğraflarını ise açılışa katılan protokol üyeleri birlikte çektiler. Keyifli bir heyecana sahne olan bu görüntüler, özellikle yarışmaya katılan fotorafseverlerden büyük alkış aldı.
Festivalin açılış töreninde aynı zamanda Havran Fotofest 2018in fotoğraf sergilerinin de açılışları yapıldı. Özcan Şimşek “Karma-Karışık” Fotoğraf Sergisi ve İbrahim Elman “Havran Kitabeleri” Fotoğraf Sergisi 8 Eylül 2018 tarihine kadar Havran Kent Müzesinin bahçesinde gezilebilecek.
İki değerli sanatçının müzik dinletileriyle eşlik ettikleri açılışta Kazakistan Halk Müziği ekibi de sahne aldı. Yöresel müzik aletleriyle gerçekleştirdikleri sunum konuklar tarafından büyük beğeni ile izlendi.
5 Eylül Çarşamba günü açılışı yapılan Havran Fest 2018de 4 gün boyunca birbirinden renkli etkinlikler yer alacak. Türkiye Fotoğraf Sanatı Derneği onaylı 1.Havran Uluslararası Fotoğraf Festivali ve Fotomaratonu, Faruk Durukanın Kazdağları Bilim ve Sağlıklı Yaşam Köyünde gerçekleştirilecek olan Yağ ve Bal Festivali, 4.Geleneksel Seyit Onbaşı Yağlı Güreşleri, Havranın Düşman işgalinden Kurtuluş Günü etkinlikleri, sünnet şöleni, Türk Dünyası Topluluğunun konser ve gösterileri, İrem Derici ve Tamer Öztoprak konserleri, Kazakistan Halk Müziği ve Halk Dansları Gösterisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yatırımları temel atma ve açılış törenleri Havran Fest 2018 etkinlikleri arasında yer alıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık