Havacılık'ta her yol Katar'a çıkar.

Katar Emirliği tarafından hediye edilen uçak gündemde yerini korurken, Bursa'dan da iki deniz uçağının Katar'a satıldığı bilgisi BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar tarafından açıklandı.

Havacılık'ta her yol  Katar'a çıkar.
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 15:12

Katar Emirliği'ne ait Boeing 747-8 tipi bir özel uçağın, Katar Şeyhi el Sani'nin hediyesi olarak Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna katıldığı Başkan Erdoğan tarafından açıklandı.Bu uçak  gündemdeki yerini korurken, BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar Bursa Olay Gazetesi’nden İhsan Aydın’a yaptığı açıklamada,ellerindeki  2 uçağı Katar’a sattıklarını açıkladı.

 

Çapar, Uçakların Katar’a satışının dövizdeki dalgalanmaya denk geldiğini ve buradan en az bir milyon TL’ye yakın da kur farkından kazanç elde ettiklerini anlattı.

 

Bilindiği üzere Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ (BURULAŞ) bünyesinde yürütülen deniz uçağı seferlerinin kaldırılmasının sebebinin,seferlerin 1,2 yolcu ortalamasıyla yapılması ve 10 ayda 18 milyon lira zarar edilmesi olduğu daha önce açıklanmıştı.

 

HEDİYE EDİLEN UÇAK  HAKKINDA

Kokpit.aero'nun haberine göre, Katar Emirliği'ne ait VIP donanımlı Boeing 747-8 tipi özel uçak, dün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inerek Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna katıldı. VQ-BSK tescilli uçağı, Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani'nin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisi Türkiye'ye olan güveni ile bu uçağı hediye ettiği öğrenildi.

 

 

UÇAK 2012 MODEL

 

Boeing imalat hattından özel jet standartlarında imal edilen uçak, 2012'de ilk defa fabrikanın apronunda görüntülendiğinde 'Bu uçak kimin' soruları ortaya atılmıştı.Uçak daha sonra Seattle yakınlarındaki Everett Fabrikası'ndan San Antonio'ya gitti. Burada 'Very VIP' olarak adlandırılan standartlarda kabini özel jet haline getirildi. Uçak 2015'te Katar Emirliği'ne teslim edildi.

KOLTUK KAPASİTESİ 76

Normalde üç sınıflı 400 yolcu kapasiteli uçak özel donanımıyla 76 yolcu taşıyor. Ayrıca 18 kişilik uçuş ekibi de bu uçakta görev yapıyor. Toplantı salonları, yatak odası, özel reviri bulunan uçak üç yıllık hizmet süresinde 436 saat uçtuğu, toplam 200 iniş kalkış yaptı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık