Hataylı Balıkçılar Samandağ'dan Denize Açıldı

Hataylı Balıkçılar Samandağ'dan Denize Açıldı

Hataylı Balıkçılar Samandağ'dan Denize Açıldı
  • 23 Ocak 2020, Perşembe 1:01

Hatay'da balık av sezonu renkli başladı

Su ürünleri av yasağının kalkmasıyla Hataylı balıkçılar Akdeniz'in bereketini sofralara taşımak üzere denize açıldı. Çevlik Balıkçı Barınağı'nda düzenlenin renkli törende Hataylı balıkçılar halk oyunları gösterisiyle eğlendi, kurban kesip, dualar ederek teknelerine binip, alkışlar eşliğinde engin maviliklere açıldı.
2019-2020 balık av sezonu sezonunun başlaması nedeniyle Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği renkli bir açılış etkinliği düzenledi. Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, av sezonuna başlangıç yapan Samandağlı balıkçıların heyecanına ortak oldu.
Folklor ekibinin oyunlarıyla renklendirdiği etkinlikte Hatay Tarım İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü Çevreci Balıklar Sahibi Temizliyor Projesi hakkında bilgiler verildi. Sahil kesiminden toplanan plastik şişeler organizasyonda bulunan Çevreci Balık'ın içerisine atıldı.


ASHİB, Samandağ'lı Balıkçıların Yanında
Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, denize açılan tüm Türk balıkçıların bereketli bir sezon geçirmelerini diledi. Zor koşullar altında mücadele veren balıkçıların alın teri ve emeğinin daha fazla değerlenmesi için ASHİB olarak büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan V. Yamanyılmaz, Akdeniz lezzetlerinin dünya pazarlarına en taze ve sağlıklı koşullarda, gerçek değeri üzerinden yüksek kazanç getirecek şekilde ulaşması için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.
Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ile Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu da doğu Akdeniz'de sürdürülebilir balıkçılığın devam etmesi için bilinçli avcılığın önemini vurgulayıp, avlanma kurallarına uyulması çağrısında bulundu.
Konuşmalarının ardından okunan dua eşliğinde kurban kesildi. Protokol üyeleri, sezon açılışını temsilen alkışlar eşliğinde kurdele kesip, Samandağlı balıkçılarla birlikte “Vira Bismillah” dedi.
Daha sonra törene katılanlar balıkçı teknesi ile kısa bir deniz turu yaptı. Etkinliğe katılan vatandaşlara balık ekmek, şalgam ve cezerye ikramında bulunuldu.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık