Hatayda Suriyeliler De Döviz Bürolarına Akın Etti

Suriyedeki savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Erdoğanın çağrısına uyarak kampanyaya destek olmak için dolar bozdurdu.

Hatayda Suriyeliler De Döviz Bürolarına Akın Etti
  • 14 Ağustos 2018, Salı 14:01
Suriyedeki savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Erdoğanın çağrısına uyarak kampanyaya destek olmak için dolar bozdurdu.
Hatayda iş yapan Suriyeliler, Antakya ilçesinde bir döviz bürosu önünde bir araya geldi. Suriyeli iş adamları, dolar bozdurma kampanyasına destek olmak için dövizlerini Türk lirasına çevirdi. Araların da çocuklarında olduğu Suriyeliler, döviz bürosu önünde uzun kuyruk oluşturdu.
Suriyeli çocuklar, Türkiyeye minnet duyduklarını göstermek için biriktirdikleri döviz cinsinden harçlıklarını kampanya kapsamında bozdurduklarını belirtti.
Suriyeden Türkiyeye 2014 yılında geldiğini ifade eden 46 yaşındaki Kuteybe İhsan, Ben 2014 yılında Suriyedeki iç savaştan ailemi alarak Türkiyeye kaçtım. Kaçak yollarla sınıra geldim. Türk askeri beni ve ailemi iyi karşıladı. Valizlerimizi bile kaldırdılar ve 3 milyon Suriyeliyi kucakladılar. Türkiye her zaman mazlum Suriye halkının yanında durdu. Türkiye şuanda ekonomi saldırı altında, bizler de Suriyeli tüccar ve iş adamları olarak ufak bir katkı dahi olsa dövizlerimizi bozdurup Türkiyeye destek olma amacındayız. İnşallah Türkiye bu zor süreci en kısa zamanda atlatıp düzlüğe çıkacağına inanıyorum. En kısa zamanda 10 güçlü ülke arasında yer alacağına inanıyorum inşallah dedi.
Suriyeliler Ticaret Odası Başkanı Muhammed Necip Meclüba, Suriyeli tüccarlar olarak, sembolik de olsa Türkiyeye katkı sağlamak istediklerini belirtti.
Türkiyeye destek olmanın Suriyelilerin üzerine vazife olduğunu ifade eden Meclüba, Türkiyenin geçirmiş oldu zor süreçte yanlarında olmak istiyoruz. Ekonomi savaş altında biz Suriyeli tüccarlar olarak sosyal medya üzerinden çağrı yaparak döviz bürolarına gelip dövizlerini bozdurmalarını istedik. Suriye sınırları içerinde yaklaşık bin 500 tüccar Türkiyeye gelip dövizlerini bozdurmayı bekliyor. Bu hamleyi yaparak Türk kardeşlerimiz ve Türkiyenin yanında olmayı hedefliyoruz dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık