Hamamönü Söyleşileri Yeni Dönemde Yine Dopdolu

Kültür, sanat, edebiyat, bilim ve tarihle yoğrulan Hamamönü Söyleşileri yeni döneme “merhaba” dedi.

Hamamönü Söyleşileri Yeni Dönemde Yine Dopdolu
  • 02 Ekim 2018, Salı 16:14
Kültür, sanat, edebiyat, bilim ve tarihle yoğrulan Hamamönü Söyleşileri yeni döneme “merhaba” dedi.
Program, Ekim ayında da dopdolu geçecek. Ankaranın önde gelen sanatçıları, edebiyatçıları ve akademisyenleri, yıllardır olduğu gibi, Altındağ Belediyesinin düzenlediği Hamamönü Söyleşilerine konuk olacak. 19.00-21.00 saatleri arasında Kabakçı Konağında düzenlenen söyleşilerde, hem kaynaşma sağlanacak hem de gündem masaya yatırılacak. Hamamönü Söyleşileri, bu ay kültürler arası kaynaşmaya zemin hazırlayacak. Ankarada “Ardahan Akşamları” isimli programla başlayacak olan kültür harmanı, Azerbaycan-Türkiye kültürel ilişkilerinin anlatılmasıyla devam edecek. “Vezirköprü Halk Kültürünün Başkentte Yansıması, Türk Halklarının Sesi, Kırgızistan Işık Göl İzlenimleri ve Eski Türk Kültürünün Günümüze Yansıması” isimli programlar ise kültürler arası kaynaşmaya açılan parantezin diğer örnekleri olarak kayıtlara geçecek.
Hamamönü Söyleşilerinde tarihe de ayrı bir yer verilecek. Tarih konulu söyleşiler ile tozlu sayfalar aydınlanırken, “Ahlat Mezar Taşları Bize Ne Anlatıyor?” isimli program akıllardaki soru işaretlerine cevap verecek. Türkiye gündeminde büyük bir yer tutan Başkanlık sistemine geçişin detayları ise yine Hamamönü Söyleşilerinde anlatılacak.

“Altındağ sanatıyla, kültürüyle ve tarihiyle ayakta kalacak”
Hamamönü Söyleşileri hakkında konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilime, bilime, tarihe ve kültüre büyük önem verdiklerini vurguladı. Söyleşilerin Ankaranın kültür, sanat ve edebiyat hayatına önemli katkı sağladığını belirten Başkan Tiryaki, tüm Ankaralıları Hamamönüne davet etti. Başkan Tiryaki, 8 yıldır sohbet dolu akşamlara Hamamönünde tanıklık ettiklerini hatırlatarak, Hamamönü Söyleşilerinin sanata yön verdiğini aktardı. Altındağın sanatıyla, kültürüyle ve tarihiyle ayakta kalacağını ifade eden Başkan Tiryaki, sözlerini şöyle tamamladı:
Bu söyleşiler Ankaranın kültür, sanat ve edebiyat hayatındaki boşluğunu dolduruyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında Ankaranın kalbi durumunda olan Hamamönü bugün kültür, sanat, tarih ve edebiyata verdiği katkıyla yine Ankaranın kalbi konumundadır.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık