Halkın Belediyesinden Halk Kart

İlçe sınırlarında ikamet eden sosyal ve ekonomik açıdan yardıma gereksinim duyan kişi ve ailelerin Belediye olanakları dahilinde ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan Çankaya Belediyesi, Halk Kart uygulamasının üçüncü aşamasını gerçekleştirdi.

Halkın Belediyesinden Halk Kart
  • 15 Eylül 2018, Cumartesi 11:33
İlçe sınırlarında ikamet eden sosyal ve ekonomik açıdan yardıma gereksinim duyan kişi ve ailelerin Belediye olanakları dahilinde ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan Çankaya Belediyesi, Halk Kart uygulamasının üçüncü aşamasını gerçekleştirdi.
Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve yüzlerce yurttaşın katıldığı Halk Kart dağıtım töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Belediye elbette asfalt, kaldırım yapar, sokakları temizler, hizmet alanları açar. Ancak belediyecilik önce insana dokunmaktır. Bu anlamda Çankaya Belediyesi hizmetleri arasında en çok önemsediğim ve beni mutlu eden projemiz Halk Karttır” dedi.
Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Kokteyl Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Taşdelen, 203 aileye dağıtımı yapılan Halk Kart Projesinden faydalanan aile sayısının 557ye ulaştığını bildirdi. Taşdelen, 2 ayda bir kartlara 400 lira yükleme yapılacağını açıklayarak, “Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet için ‘Kimsesizlerin kimsesi demişti, bu, ülkenin gelirinden, zenginliğinden herkesin hakkı olanı alması demektir. Biz de sosyal demokrat bir belediye olarak bu ilke ile hareket ediyoruz. Siyasi görüşümüzün temeli budur” diye konuştu.
Halk kart ailenin reisi kadınlara veriliyor
Taşdelen, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirerek Halk Kartın diğer yardım projelerinden en önemli farkının kimseyi incitmemesi olduğuna dikkati çekti. Banka kartına yapılan nakdi yüklemenin ihtiyaç sahibi tarafından istediği her alanda kullanılmak üzere planlandığını ifade eden Taşdelen, ayrıca Halk Kartın özellikle kadınlara emanet edildiğini söyledi. Ailenin gerçek reisinin kadınlar olduğunu vurgulayan Alper Taşdelen, Biz Halk Kartı özellikle kadınlarımıza veriyoruz, kadınlarımızın güçlü olmaya ihtiyacı var. Böylece kadının toplumdaki yerini bu şekilde güçlendirmek istiyoruz” dedi.
Halk Kart almaya hak kazananlar adına konuşan bir vatandaş da duygularını “Bizleri kendilerinden biri olarak gören, yargılamadan, tek başına çocuk yetiştiren kadınların yanında olan Alper Taşdelene çok teşekkür ediyorum” sözleriyle ifade etti. (BC -BA-Y)

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık