Hakkari Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Metehan İnaltekinin cenazesi, Adanada son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı
  • 10 Eylül 2018, Pazartesi 13:48
Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Metehan İnaltekinin cenazesi, Adanada son yolculuğuna uğurlandı.
Yüksekova ilçesi Esendere Beldesi Aslankaraş mevkiinde üs bölgesine giden malzeme sevkiyle görevli olduğu askeri unsurlara ait aracın dere yatağına devrilmesi sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Metehan İnaltekinin (25) cenazesi için öğle namazını müteakip Sabancı Merkez Camiinde tören düzenlendi.
Şehidin babası Salih İnaltekin, dün haberi alınca rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmasının ardından bugün güçlükle ayakta durabildi. Acılı babaya Adana Valisi Mahmut Demirtaş elini tutarak destek verdi. Anne Bahar İnaltekin ise tören boyunca eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarının desteğiyle ayakta durabildi.
Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı top arabasından alınarak cami avlusuna getirildi. Şehit düşen İnaltekinin cenaze namazını Adana Müftüsü Hasan Çınar kıldırdı.
Duaların ardından helallik alındıktan sonra genç şehidin naaşı askerler tarafından omuzlanarak top arabasına götürüldü. Acılı aile burada şehidi el sallayarak uğurladı. Şehidin kız kardeşi gözyaşlarını tutamadı.
Şehidin naaşı Kabasakal Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.
Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri yetkililer, kent protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık