Hak-İş Ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Arslan: Türkiye Yedi Düvele Karşı Mücadele Ediyor

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Muş Şubesinin 5. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye yedi düvele karşı mücadele ediyor dedi.

Hak-İş Ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Arslan: Türkiye Yedi Düvele Karşı Mücadele Ediyor
  • 21 Temmuz 2018, Cumartesi 13:17
HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Muş Şubesinin 5. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye yedi düvele karşı mücadele ediyor dedi.
HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Muş Şube Başkanlığı, 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemirin Divan Başkanlığında gerçekleştirilen şube genel kuruluna; HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yakti, HİZMET-İŞ Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkan Hüseyin Tanrıverdi ile çevre illerin şube başkanları ve delegeler, çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kurulda konuşma yapan HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, OHAL sonrası için yapılan düzenlemeyi olumlu bulduğunu belirterek, düzenleme ile valilere verilen yetkilerin gerekli olduğunu söyledi. Arslan, OHALin kaldırılmasından sonra devletin ve milletimizin güvenliğini sağlamak için valilere yetkiler verildi. Tedbir almazsak terörizme teslim oluruz. Teröristin ismine bakmaksızın mücadeleyi sürdürmek gerekiyor. OHALin kaldırılmasıyla birlikte, uluslararası sendikal toplantılarda gündeme gelen durum ortadan kalktı. Yeni düzenlemeyle birlikte valilere yetkiler verildi. Devletimizin ve vatandaşın güvenliğini sağlamak için yetkiler verildi. Teröristin ismine bakmaksızın mücadeleyi sürdürmek gerekiyor. Valilere verilen yetkiyi olumlu buluyoruz. Bölgenin normalleşmesi ve barışın sağlanması için çaba sarf etmek gerekiyor dedi.

15 Temmuz uluslararası bir işgal girişimidir
15 Temmuzun bir işgal girişiminin başlangıcı olduğunu ifade eden Arslan, 15 Temmuz uluslararası bir işgal girişimidir. Bir işgal girişiminin başlangıcıdır. Cumhurbaşkanımızın Erdoğanın sokağa çıkın açıklamasından önce biz bütün üyelerimizi meydanlarda toplamaya karar verdik. Teşkilatımızın bir bölümü biçim çağrımızdan önce meydanlardaydı. Şehit verdik. Celalettin İbiş, genel başkan yardımcımız yaralandı. TÜRKSATta iki sendikacı arkadaşımız şehit edildi. Güvenlik görevlimiz yaralandı. Kendi şehitlerimiz için değil 250 şehidimize minnetlerimizi sunuyoruz. 15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuzun ne anlama geldiğini biliyoruz. Henüz 15 Temmuzun bütün failleri yakalanamadı, çoğu yurt dışında. İçerideki mücadeleyi dışarıda sürdüremedik. Dışarıda medyayı, üniversiteleri, hocaları teslim alıyorlar, algı operasyonu yürütüyorlar. Sincandaki yargılamaları takip ediyoruz. Cezaevi önünde açıklamalarda ve desteklerde bulunuyoruz. Toplumla, şehit ve gazilerimizle alay ediyorlar. Bunların bir an önce cezalandırılmaları lazım. Bu ihanet şebekesinin elamanları o kadar profesyonel davranıyorlar ki, tahammül etmek çok zor. Bunlarla mücadele etmeye çalışacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu hainlerin tek derdi Türkiye değil, ümmeti öksüz ve yetim bırakmak. Türkiye ümmetin son kalesidir. Bunlar son kaleyi düşürmek istediler. Bunlarda vicdan, insanlık, ahlak yok. Taşeron örgüt üzerinden tasarlanmış darbe girişimi Cumhurbaşkanımız ve milletimizin iradesiyle püskürtüldü şeklinde konuştu.

Kudüs ve Filistine destek sendikalar birliği kuruldu
Kudüs ve Filistine Destek Sendikalar Birliği kurduklarını ifade eden Arslan, 2010 yılında Kudüs ve Filistine Destek Sendikalar Birliği kuruldu. HAK-İŞ olarak bunun başkanlığını yürütüyoruz. Bu görev bizim ve milletimiz için büyük bir onurdur. Bizim başkanlığımız Filistin ve Aksanın en çok tartışıldığı döneme denk geldi. Kudüs ve Filistine Destek Sendikalar Birliği olarak bu konuyu gündemde tutuyoruz. Cenevrede ve Cenevrenin en önemli meydanında İsrail ve ABDye protesto ettik. Filistin ve Kudüs bizim İstanbul, Muş ve Konyadan farklı değil. O topraklar 400 yıl bize emanet edilmişti. İsrail Devleti İsraildeki bütün Müslümanları ve diğer dinleri yok sayan bir kanun çıkardı. Yüz yıl önce o topraklara İsrail diye bir millet yoktu. Bugün yani yüz yıl sonra o toprakları işgal etmiş bir İsrail devleti var. Peki bizi o topraklara çağıranlara ne diyeceğiz. Mavi Marmara ile one minute ile dedik. Bundan sonra Filistin için gür bir ses çıkacaksa bu topraklardan çıkacak. O toprakların emaneti bizim üzerimizdedir. Filistin bir tarihi ve İslami bir sorumluluğumuzdur. Onun için Filistinlilerle dayanışma içinde olmak zorundayız. Onlar bizden para, imkan istemiyorlar, oraları ziyaret etmemizi işitiyorlar sözlerini kullandı.

Türkiye yedi düvele karşı mücadele ediyor
Birlik ve beraberlik mesajları vererek, ülkenin yedi düvele karşı mücadele ettiğini söyleyen Arslan, Sendikamızın başkanlar kurulunu vize alabilirsek Kudüste toplayacağız. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Bütün mazlumlar bizden, Cumhurbaşkanımızdan bir şeyler bekliyorlar, bize güveniyorlar. Ümmetin ve yeryüzünün bütün mazlumlarını gözü Türkiyede. Onun için bu son kaleye sahip çıkalım. Türkiye yedi düvele karşı mücadele ediyor. Mesele Tayyip Erdoğan da değil. Onu yıkarlarsa Türkiyeyi yıkacaklar. Türkiye Türkiyeden ibaret değil. Balkanlar, Afrika bizden bir şeyler bekliyor. Ya gelin kurtarın Bosnayı, ya alın kurtarın Bosnayı. HAK-İŞ, yeryüzünün bütün mazlumlarının ağırlığını taşıyan bir örgüttür. Ülkemizin bölgemizin dünyamızın bütün mazlumlarına HAK-İŞin borcu var. Bu bizim genel kurul kararımızdır. Biz kendini dünyanın hakimi görenlerden korkarsak mücadele edemeyiz. Taşeron mücadelesini böyle başlattık. Mazlumların duasını alarak zalimlerin zulmünü ortadan kaldıralım diye yola çıktık. Onların ilk defa sendika olmasının yolunu açtık, sonra kadrolu olmaları sağladık. Eksikleri var elbette, bütün taşeronlar için yola çıktık. Sendikanıza sahip çıkmazsanız, birliğinizi, gücünüzü, dayanışmanızı kaybederseniz, kendinizi kapının önünde bulursunuz bir gün. Eksiklerimizi tamamlayacağız. Bunların hepsi HAK-İŞ üyeliğinden geçiyor diye konuştu.
Ayrıca teşekkürlerini dile getiren Arslan, Bu bölgede HAK-İŞi ve HİZMET-İŞi var etme mücadelesi verenlere teşekkür ediyorum. Şubemizin değişik kademelerinde görev alan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Her şeyin zor olduğu bu topraklarda sendikacılığın da zor olduğunun farkındayız. Bütün olumsuzluklara rağmen mücadelemizden vazgeçmedik, bundan sonra da bu topraklardan bağımızı koparmayacağız. Birileri istiyor diye gitmeyeceğiz. Çevre illerdeki mücadele arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kadrolu işçi unvanını kazanan bütün çalışanlar kadroları hayırlı olsun diyorum şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrasında, genel kurulda tek listeyle yapılan seçimlerde mevcut Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır ile yola devam kararı çıktı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık