Hak-İş Genel Başkanı Arslan Trabzonda

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Trabzonda eğitim programı düzenlendi.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan Trabzonda
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 13:54
HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Trabzonda eğitim programı düzenlendi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finansmanı sağlanan ve HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından hayata geçirilen “Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Trabzonda eğitim programı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ve katılımcılar katıldı. Burada bir konuşma yapan HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, HAK-İŞ, 22 Ekim 2018 tarihinde kutladığı 43. yaş gününden sonra ilk etkinliğini gerçekleştiriyor. Bizim için önemli bir tarih. HAK-İŞin 43 yıllık tarihinde hedefleri, ilkeleri ve yürüdüğü yoldan sapmadan bugünlere aynı heyecanla, aynı istikamette ve büyüyerek, güçlenerek yürümüş olmasının gururunu yaşıyoruz dedi.
Yeni bir sendika anlayışı inşa etmeye çalıştıklarını dile getiren Arslan, Hem tarihsel köklerimizden kopmadan, aynı zamanda evrensel değerleri de içine alarak yeni bir yaklaşımla yeni bir sendika anlayışı inşa etmeye çalışıyoruz. Küreselleşme, yeni dünya düzeni, yaşadığımız yeni gelişmeler, işçi ve işveren ilişkilerinin başka bir noktaya evrildiği, iş yeri kavramının değiştiği, işçi kavramının farklı bir noktaya taşındığı yeni dünyaya yeni sendika bakış açısı getirmemiz gerekiyor. Sendikada hareketin gerilemesini durdurabilmek için yeni anlayışa uygun bir sendika oluşturabilmek için HAK-İŞ uzun yıllardır çalışmaktadır. 21. yüzyıla adım atmadan 20. yüzyılın son çeyreğinde bu konuları tartışarak, konuşarak, kafa yorarak dünyayı ve ülkemizi sağlıklı bir şekilde analiz ederek bir çözüm, çıkış yolu aramaya çalışıyoruz. HAK-İŞten beklenen de budur. Var olanları tüketmek, var olanlarla tatmin olmak imkansızlaştığı bir dönemde biz çözüm üretmek zorundayız ifadelerini kullandı.
HAK-İŞ tarafından 2016 yılında yapılan bir araştırmada Ortahisar Belediyesine kadın dostu iş yeri ödülü verildiğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, Sendika genel merkezimizin 2016 tarihinde yaptığı araştırmada da Ortahisar Belediyesi olarak kadın dostu iş yeri ödülü aldık. Yeni belediye binamızda da çocuklu kadın çalışanlarımız için bir kreşimiz de olacak. Şuanda çalışanlarımızın tamamı sendikalıdır. kadınlarımızın çalışma koşullarını iyileştirmeliyiz ve çalışma hayatına uyumunu sağlamalıyız. Çünkü biz kadınımızla, erkeğimizle, gencimizle, yaşlılarımızla, çoluk çocuğumuzla bu topraklarda ilelebet medeniyetimizin ve inancımızın bize yüklediği sorumluluğu hakkıyla yerine getirme anlayışındayız. Böyle bir dönemdeyiz. Onun için bu çalışmaların çok çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık