Gürcistanda ‘Noble Partner 2018 Başladı

Gürcistanda Türkiyenin de katıldığı NATOnun Noble Partner 2018 çok uluslu askeri tatbikatı başladı.

Gürcistanda ‘Noble Partner 2018 Başladı
  • 01 Ağustos 2018, Çarşamba 17:27
Gürcistanda Türkiyenin de katıldığı NATOnun Noble Partner 2018 çok uluslu askeri tatbikatı başladı.
Gürcistanın başkenti Tiflisin yakınlığında bulunan Vaziani askeri üssünde Türkiyenin de katılımıyla NATOnun Noble Partner 2018 çok uluslu askeri tatbikatının resmi açılış töreni düzenlendi. Vaziani askeri üssündeki açılış törenine, Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelaşvili, Başbakan Mamuka Bahtadze, Parlamento Başkanı İrakli Kobahidze, Savunma Bakanı Levan İzoria, Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, Bakanlar, Gürcistan Genelkurmayı Başkanı Tümgeneral Vladimer Çaçibaia, milletvekilleri, ülkede bulunan diplomatlar ve diğer davetliler katıldı.
Gürcistanda 4üncüsü düzenlenen Noble Partner 2018 açılış konuşmasını yapan Gürcü Devlet Başkanı Giorgi Margvelaşvili, tatbikata katılan tüm ülkelerin askerlerine Gürcistana geldikleri için teşekkür ederek, askeri eğitimin bölgedeki güvenlik açısından önemini anlattı. Margvelaşvili, “Burada herkesin ortak maksadı var, barışa ve güvenliğe katkı sağlamak. Dostluğumuz, ülkelerimizin temel değerleri olan sürdürülebilirliği, toplumlarımızın refahı ve istikrarı korumayı hedefliyor” dedi.
Margvelaşvili ülkesinin toprak bütünlüğüne değinerek, Gürcistan topraklarının yüzde 20sini Rusyanın yasa dışı yollarla işgal ettiğini belirtti. Ayrıca Margvelaşvili, ülkesinin barış yoluyla toprak bütünlüğüne kavuşacağını söyledi.
Gürcistan Başbakanı Mamuka Bahtadze ise askeri eğitimin herhangi bir ülkeye yönelik olmadığını söyleyerek, bu Eğitim, Gürcistan ve Ortak ülkelerin profesyonelliğini geliştirmeyi amaçlıyor ifadelerini kullandı.
Gürcistanda 4üncüsü düzenlenen Noble Partner 2018e Türkiyede dahil olmak üzere 13 ülke katıldı. Gürcistan, ABD, İngiltere, Almanya, Estonya, Fransa, Litvanya, Polonya, Norveç, Ukrayna, Azerbaycan ve Ermenistan. Türkiyeden ise 4 subay tatbikat karargahında görev yapmak üzere ‘Noble Partner 2018 çok uluslu askeri tatbikata katılım sağladığı belirlendi.
Öte yandan; tatbikat 15 Ağustosa kadar devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık