Gürcistanda Hz. Hüseyin İçin Nefes Kesen Tasua Yürüyüşü

Gürcistanda Borçalı Türklerinin çoğunlukla yaşadığı Marneuli kentinde, Hz.Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Kerbelada şehit edilmesini anmak üzere “Tasua Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Gürcistanda Hz. Hüseyin İçin Nefes Kesen Tasua Yürüyüşü
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 16:14
Gürcistanda Borçalı Türklerinin çoğunlukla yaşadığı Marneuli kentinde, Hz.Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Kerbelada şehit edilmesini anmak üzere “Tasua Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
Gürcistanın Kvemo Kartli bölgesi Marneuli kentinde Borçalı Türkleri Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri için Tasua Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar, “Ya Hüseyin, Ya Ebelfez” şeklinde sloganlar atarak sine vurup, mersiye okudu. Ümüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi ve İmam Ali Yardım Vakfı, Ehl-i Beyt Cemiyeti, Zeynep Kadınlar Birliği, Ehl-i-Beyt Aşigler Forumu ve diğer camilerin desteği ile Tasua Yürüyüşü organize edildi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş Ehl-i Beyt Cemiyeti önünde başladı. Yürüyüş, İmam Ali Camisi önünde okunan hutbe ile sona erdi. Kerbeladan çıkarılması gereken derslere ilişkin konuşan Mir. İsmayil Esedov ve Hacı Hacıyev, “Kerbela trajedisi zulme, adaletsizliğe ve haksızlığa karşıdır” dedi
Tasua Yürüyüşüne katılanlara yemek ve meyve dağıtıldı.
Ümüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi Başkanı Mirtağı Esedov yaptığı açıklamada, Tasua gününün Muharrem ayının 9uncu günü olduğunu hatırlatarak, “Biz Gürcistanda yaşayan Müslümanlar uzun yıllardır Tasua Yürüyüşünü gerçekleştiriyoruz. Yürüyüş Ehl-i-Beyt Cemiyetinden İmam Ali Camisine doğru düzenleniyor ve burada caminin önünde imam Hüseyn hakkında hutbe okunuyor. İmam Hüseyin aleyhisselamın yolu zulme, haksızlığa itiraz yoludur” açıklamalarında bulundu.
Dr. Fariz Recepov İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, “Bugün biz Gürcistanın Marneuli kentinde, çeşitli bölgelerden gelen Hüseyinciler ile birleşerek İmam Hüseyine saygımızı sunuyoruz, bu yürüyüşler 1998 yılından başlayarak artık 20inci yıla kadar geldi. Bu yürüyüşler her yıl binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşiyor” dedi.
Dr.Recepov, “Bu yürüyüş Hz.Zeynebin Kerbela trajedisinden sonra Erbaine İmam Hüseyin ziyaretine gitmesiyle daha çok bağlantılı. Bu yürüyüş ve o adımlar Hz. Zeynebin devamı olarak gerçekleşiyor. Gürcistanda Hz. Hüseyin aşıkları kendi sevgilerini bu şekilde gösteriyorlar. Gürcistanda yer alan Borçalı eyaleti Sovyet hükümeti zamanından beri Hz.Hüseyin severler eyaleti olmuştur. Bizim özgürlüğümüzün sonucu olarak bu yürüyüşler gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık