Günsifed, Kobilere Destek Çağrısı

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen, iş dünyasının geleceğe umutla bakabilmesi ve üretiminin devam edebilmesi için küresel gelişmelerden korunması gerektiğini söyledi.

Günsifed, Kobilere Destek Çağrısı
  • 30 Ekim 2018, Salı 13:44
Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen, iş dünyasının geleceğe umutla bakabilmesi ve üretiminin devam edebilmesi için küresel gelişmelerden korunması gerektiğini söyledi.
GÜNSİFED Başkanı Enver Öztürkmen, yaptığı açıklamada, Türkiyenin son yıllarda olağanüstü gelişmelerin odağında yer aldığını, bu kadar olumsuzluğa birlik ve beraberlikle karşı konulduğunu belirtti. Türkiyenin her alanda gelişme içerisinde olan bir ülke olduğuna dikkati çeken Öztürkmen, bulunduğu coğrafya itibariyle de Türkiyenin “ay gibi” parladığını vurguladı. Böylesine önemli bir konuma sahip olan Türkiyenin ilerlemesi ve gelişmesinin önem arz ettiğini ifade eden Öztürkmen, bu gelişimin de üretimle ve ihracatla olacağına işaret etti. Ülke ihracatına katkı sunan şehirlerin sayısının istenilen seviyede olmadığının altını çizen Öztürkmen, şöyle devam etti:
“Sayının artırılması için çeşitli teşvikler var ancak hala istediğimiz seviyede değiliz. Maddi gelişim üretimle ve ihracatla mümkün. Maddi gelişimini belli bir seviyeye getiren ülkeler bir basamak daha atlayarak farklılaşmaya ve yenilikçiliğe geçiş yapıyor. Biz de yenilik ve farklılık istiyoruz ancak bunun için öncelikle üretimimizi artırmalı ve bu ürettiklerimizi de satabilmeliyiz. Alttan, yukarıya bir seferberlik ilan edip gelişmeye ve yenilikçiliğe açık bütün şirketlerimize kapılarımızı açmalıyız. Öyle KOBİlerimiz var ki ciddi çalışmalar yapıyor, önemli projeler geliştiriyorlar ancak bunu devam ettiremiyorlar. İşte biz gelişime öncelikle KOBİlerimizle başlamak istiyoruz. KOBİlerimizi büyütürsek ülkemizin de gelişimini ileri noktalara taşımış oluruz.”
Türkiyenin gelecek yıllarda üretim ve ihracatta söz sahibi olabilmesi için KOBİlerin önünü açacak politikalara ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Öztürkmen, “Türkiye, dünyanın hemen hemen bütün ülkelerine ihracat yapabilen bir ülke. Bunun artarak devam edebilmesi için yeni firmaların da var olması gerekmektedir. Bu da KOBİlerin geliştirilmesiyle mümkün olacaktır. İhracat liginde daha fazla şirketimizin olması için buna ihtiyacımız var. KOBİlerimiz de ihracat ligine yükselmek için yenilikçi fikirler geliştirmelidir. Hükümet, KOBİlerin gelişmesi için çalışma yaparken KOBİlerde boş durmayacaktır” diye konuştu.
KOBİlerin hem istihdam hem de üretimle ülkelere katkı sunduğunu ifade eden Öztürkmen, bu işletmelerin bir plan ve program dahilinde büyümesi halinde Türkiyenin ihracat ve üretimine daha büyük katkı sunacağına inandığını kaydetti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık