Güneş Arabasının Yolu Büyükşehirden Geçti

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri, Başkentte ürettikleri Güneş Arabası ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunayı ziyaret ettiler.

Güneş Arabasının Yolu Büyükşehirden Geçti
  • 21 Temmuz 2018, Cumartesi 10:53
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri, Başkentte ürettikleri Güneş Arabası ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunayı ziyaret ettiler.
İstanbul Teknik Üniversiteliler Birliği Derneği Başkanı Serap Çatalpınar ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İTÜlü öğrencileri ağırlayan Başkan Tuna, Büyükşehir Belediyesi önünde güneş enerjili aracın test sürüşünü de izledi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinde (TAI) yaptıkları güneş arabasını 20 kişilik bir ekiple tamamladıklarını belirten Proje Yöneticileri Ömer Nezih Atalay ile Takım Liderleri Mert Mutlu ve Deniz Akgül, “Biz bu aracı Başkentte TAIde ürettik. Çok güçlü ve her şeyiyle mükemmel bir araç oldu. O yüzden tam bir Ankaralı diye nitelendiriyoruz” dediler.
Kendisi de İTÜ mezunu olan Başkan Tunaya aracın teknik özelliklerine ilişkin ayrıntılı bilgi veren İTÜlü gençler, aracın diğer güneş enerjili araçlara oranlara daha iyi bir ayrodinamiği ve kompozitinin olduğunu ayrıca yüksek verimli güneş panellerinin bulunduğunu vurguladılar.
Güneş enerjili araçla İstanbuldan yola çıkıp Çanakkale, Bursa, Eskişehir ve Ankara yolculuğuyla 1750 km yol yapan ekip, 22-30 Eylül tarihleri arasında Güney Afrikada düzenlenecek yarışmaya katılarak, Türkiyeyi temsil edecek. İTÜlü gençlerin ürettikleri Güneş Arabasını inceleyen Başkan Tuna, başarılarından dolayı genç mucitleri tebrik ederek, başarılar diledi. Uzun bir yolculuktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesine ilk kez gelen İTÜlü öğrenciler, Başkan Tuna ile hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık