Gsonun Girişimleri Sonuç Vermeye Devam Ediyor

Gaziantep Sanayi Odasının (GSO) iş dünyasının yaşadığı sorunların çözümüne yönelik girişimleri sonuç vermeye devam ediyor. Sanayici ve iş adamlarının sesi olan GSOnun, şirketleri zor duruma düşüren “Teknik İflas” konusunda ekonomi yönetimine sunduğu raporlar neticesinde yeni bir tebliğ yayımlandı.

Gsonun Girişimleri Sonuç Vermeye Devam Ediyor
  • 15 Eylül 2018, Cumartesi 16:51
Gaziantep Sanayi Odasının (GSO) iş dünyasının yaşadığı sorunların çözümüne yönelik girişimleri sonuç vermeye devam ediyor. Sanayici ve iş adamlarının sesi olan GSOnun, şirketleri zor duruma düşüren “Teknik İflas” konusunda ekonomi yönetimine sunduğu raporlar neticesinde yeni bir tebliğ yayımlandı.
GSO Danışma Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile gerçekleştirmiş oldukları görüşmeler sonucu daha önceden dövizle borçlanan şirketlerin 2023 yıl sonuna kadar kurdaki artıştan kaynaklı teknik iflas yaşamalarının önüne geçilmesi sağlandı.
“Sorumluluklarımız çerçevesinde tüm kanallarımızla sorunların çözümüne odaklandık”
Gaziantep Sanayi Odasının sadece Gaziantepin değil, Türkiye ekonomisinin önünü açacak projelere imza attığını ve öneriler sunduğunu kaydeden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz ve sorumluluklarımız çerçevesinde tüm kanallarımızla sorunların çözümüne odaklandık. Döviz kuru, yüksek faiz oranları ve artan enflasyonla birlikte şirketlerimizin yaşadığı sorunları yetkili mercilerle paylaşıyor ve iş dünyamızı rahatlatacak adımlar atıyoruz. Bu bağlamda teknik iflas konusunda Danışma Kurulu Başkanımız Sayın Abdulkadir Konukoğlu ve Meclis Başkanımız Sayın Adil Sani Konukoğlunun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile gerçekleştirmiş oldukları görüşmeler sonuç verdi ve kur farkından doğabilecek mağduriyetlerin giderilmesine yönelik yeni bir düzenleme yapıldı” dedi.
Sözlerine, “Uzun vadeli borçlanmalarla ilgili şirketlerimizi doğrudan etkileyebilecek bir sorunu çok şükür çözmüş bulunuyoruz” diyerek devam eden Ünverdi, “Daha önce döviz ile makine, ekipman ya da yatırım yapmak gibi farklı sebeplerle borçlanan firmalarımız kurdaki artışla birlikte kayıtlı olan sermayelerinin çok üzerinde borçlu görünmeye başladılar. Böylesi bir durumda yasa gereği şirketin iflası istenebiliyordu. Yapılan düzenlemeyle eski kur bedelleri üzerinden borçlanıp da bilanço hesaplarında borcu sermayesinin çok üstünde görünen firmalarla ilgili 2023 yıl sonuna kadar döviz kuru farkı zararları yansıtılmayacak” ifadelerini kullandı.
Yayımlanan tebliğle ilgili de konuşan Ünverdi, “Dövizdeki aşırı yükselme ve ekonomide meydana gelen gelişmeler dolayısıyla birçok şirketimizin yaşamış olduğu kur farkı sorunu ve oluşan teknik zararların önlenmesine yönelik sermaye kaybı veya borca batık olma gibi durumların şirketlerin mağduriyetine sebep olmaması için Odamız tarafından yapılan girişimler üzerine 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununun 376. Maddesinin Uygulanması konulu bir tebliğ yayımlanmıştır. 15 Eylül 2018 Cumartesi tarihli 30536 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan tebliğe göre sermayenin kaybı veya borca batık olma durumlarında uyulacak usul ve esaslar belirlenmiş bulunmaktadır. Tebliğin geçici 1. Maddesi gereği sermaye kaybı veya borca batık olma durumuna ilişkin yapılan hesaplamalarda henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden doğan kur farkı ve zararlarının dikkate alınmayacağı belirtilmiştir” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık