Gönüllüler Keçiören İçin Söylediler

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Akın desteğiyle birbirinden farklı meslek gruplarından 32 kişi bir araya gelerek Keçiörenin kimliğini yansıtan farklı noktaları ile Ankaranın tarihi yerlerinde 2 yöresel türküyü Keçiören için söylediler.

Gönüllüler Keçiören İçin Söylediler
  • 22 Eylül 2018, Cumartesi 8:54
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Akın desteğiyle birbirinden farklı meslek gruplarından 32 kişi bir araya gelerek Keçiörenin kimliğini yansıtan farklı noktaları ile Ankaranın tarihi yerlerinde 2 yöresel türküyü Keçiören için söylediler.
Keçiörende doğup büyüyen ve aralarında hemşire, dondurmacı, kuaför, gardiyan, veteriner, gazi, emekli, öğrenci, işletmeci ve ev hanımının olduğu 32 kişi “Alim Gitme Pazara” ve “Karpuz Kestim Yiyen Yok” türkülerine Ankara ve Keçiörenin farklı noktalarında klip çektiler. Keçiörene gönül vermiş kişilerin yer aldığı ve amatör bir ruhla yapılan proje kapsamında Ankara Kalesi, Eski Meclis, Gençlik Parkı ve Ankara Garı önünde çekimler gerçekleştirilirken, modern Keçiöreni yansıtan eserler de klip de yer aldı.
23 farklı mekanda çekim
Keçiörende aralarında ödüllü tema vadi Gümüşdere Ihlamur Vadisi, ilk mesire alanı Kartaltepe Kent Ormanı, Bağlumun ilk kültür merkezi Abdurrahim Karakoç Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi, Keçiören TOGEM, Kalaba Kent Meydanı, Estergon Türk Kültür Merkezi, Atatürk Bahçesi, Ihlamur Kasrı, ilk spor salonu Taha Akgül Spor Salonu, Etlik Olimpik Yüzme Havuzu, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi, Dutlu Konak, Şelale, Aşık Veysel Parkı ve Sarıbeyler Göleti gibi 19 farklı noktada çekimler gerçekleştirildi. Yine Koç Müzesi, Yonca Yaşam Merkezi, Yükseltepe Mahalle Konağı, Çanakkale Anıtı da çekimlere dekor olurken klipte toplam 23 farklı mekan kullanıldı.
Çalgı çenginin görüntü yönetmeni ile çalıştılar
11 ayrı enstrümanın kullanıldığı 18 solo, 5 kişilik de koro ekibinin yer aldığı proje yaklaşık 2 aylık bir çalışma süresini kapsadı. You Tubeda yayınlandığı ilk andan itibaren ilk 1 saat içinde 1.500 kez görüntülenen klibin Görüntü Yönetmenliğini Gökmen Tosun, Müzik Yönetmenliğini ise bestekar Fikret Hasani yaptı. Unutulmaya yüz tutmuş ve deforme edilmiş 2 türküyü aslına uygun bir şekilde seslendiren gönüllüler böyle bir projede yer almaktan duydukları memnuniyeti ve sanat ve sanatçıya desteklerinden ötürü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Aka teşekkürlerini dile getirirken amaçlarının Keçiörenin güzelliklerinin fark edilmesini sağlamak olduğunu belirttiler.
Keçiörenin yaşadığı değişim bu klipte
Bu projede Keçiöreni seven gönüllülerin bir araya geldiğine vurgu yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak çalışmayla ilgili şunları söyledi; “Keçiörende yaşayan amatör seslerin bir araya geldiği “Keçiören İçin Söyle Projesi” bizi heyecanlandıran bir çalışma oldu. Ankaraya ait 2 türkümüzü Ankaranın en tarihi semti Ulusun önemli noktalarında ve Keçiörenin farklı mekanlarında seslendirdiler. Bu insanların ortak noktaları Keçiörenin tarihi gelişimini iyi bilen insanlar olmalarının yanı sıra Keçiörenin son zamanlardaki gelişimini de yakından takip etmeleri hepsinin emeğine, yüreğine sağlık, teşekkür ediyorum. Hem kulakların pasını silerken hem de görsel açıdan çok zengin güzel bir iş ortaya çıkardılar.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık