Gölbaşı İstasyon Binanı Restore Edilecek

Adıyamanın Gölbaşı ilçesinin kuruluşunda yapılan eski devlet demiryolları istasyon binaları restore edilecek.

Gölbaşı İstasyon Binanı Restore Edilecek
  • 18 Eylül 2018, Salı 16:20
Adıyamanın Gölbaşı ilçesinin kuruluşunda yapılan eski devlet demiryolları istasyon binaları restore edilecek.
Gölbaşının ilk kuruluş döneminde yapılmış olan istasyon binası ve eklentileri yeniden hayat buluyor.
Şuan atıl durumda olan ve 1930lu yılların dönem mimarisini yansıtan işçi yatakhaneleri, şef lojmanı gibi 4 yapıdan oluşan binaların restorasyon yapımına karar verildi.
Gölbaşı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Gölbaşının temellerinin atılmasına kaynaklık etmiş olan bu tarihi binaların restorasyon kapsamında tadilatı yapılarak, halkımızın kültürel ve sosyal alanların kullanımı şeklinde istifadesine açılacaktır.
İlçe Müzesi, kitap kafe gibi sosyal alanların hayata geçmesi ile birlikte İstasyon bölgesindeki atıl durumda olan binalar yerini ilçemiz merkezi için ciddi bir kültürel kampüs alanına bırakmış olacak.
İstasyon tarihi binalarının restorasyon ihalesi yapılarak, restorasyon çalışmaları başlamış olacak ve yaz döneminde açılışa hazır hale gelecektir” denildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık