Gökçe Barajında Doluluk Yüzde 51E Geriledi

Yalovada Gökçe Barajındaki su seviyesi yüzde 51lere geriledi.

Gökçe Barajında Doluluk Yüzde 51E Geriledi
  • 07 Eylül 2018, Cuma 11:05
Yalovada Gökçe Barajındaki su seviyesi yüzde 51lere geriledi.
Yalovaya içme suyu sağlayan Gökçe Barajında su seviyesi yaz başlarında yüzde 95lere kadar çıkmış ve bu seviyede tutulmuştu. Yazın ise il son yılların en fazla turist sayılarına ulaştı. Dolayısıyla su tüketiminde de ciddi bir artış yaşandı. Buna bir de yağışların az olması eklenince barajın suyu hızla tükenmeye başladı. Ancak Yeşil Körfez Su Birliğinin yaptığı yerinde planlama ile yaz boyunca hiçbir sıkıntı yaşanmadan yaz mevsimi atlatıldı. Barajda su seviyesi yüzde 51 oranına kadar geriledi.
Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, herhangi bir sıkıntı olmadığını, hiç yağış olmasa dahi barajın suyunun en az 3 ay daha yeteceğini dile getirdi. Nergiz, “Buna rağmen her zaman tekrarladığımız şeyi tekrarlamak istiyorum. Suyu idareli kullanmalıyız. Zira ilde normalin üzerinde bir su tüketim alışkanlığı var. Eğer su tüketimini normale çekebilirsek baraj ilin tüm ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip” dedi.
Gökçe Barajında şu anda 12 milyon 750 bin ton su bulunduğu dile getirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık