Gödene Kapalı Pazar Yerinde Sona Gelindi

Konyanın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Gödene Mahallesine kazandırılan Kapalı Pazar Yerinde sona gelindi.

Gödene Kapalı Pazar Yerinde Sona Gelindi
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 13:45
Konyanın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Gödene Mahallesine kazandırılan Kapalı Pazar Yerinde sona gelindi.
Meram Belediyesi tarafından ilçedeki semt pazarlarını modern hale getirmek için başlatılan çalışmalar kapsamında yapımı gerçekleştirilen ‘Gödene Mahallesi Kapalı Pazar Yeri projesinde sona gelindi. Pazarcı esnafını ve pazardan alışveriş yapacak vatandaşları soğuktan, sıcaktan ve yağışlardan koruyacak modern pazar yeri Ekim ayı içinde bölge halkı için hizmet vermeye başlayacak. Çalışmaları ve gelinen son noktayı yerinde inceleyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meramlıların çevre ve yaşam kalitesini artırmak için semt pazarlarını kapalı pazar haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

“Her yıla bir kapalı pazar yeri”
Meramda yaşayanların işlerini ve yaşamlarını kolaylaştırmak adına her bölgede çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Başkan Fatma Toru, alışveriş kültürümüzün önemli bir parçası olan pazarların daha uygun şartlarda hizmet verebilmeleri ve pazarcı esnafı ile vatandaşların rahatlıkla alışverişlerini yapabilmeleri adına kapalı pazar yeri alanlarının sayısını artırmaya gayret gösterdiklerini kaydetti. Kendilerinin görev başına geldiği günden bu yana Meramda sadece iki kapalı pazar yeri olduğunu hatırlatan Başkan Toru, “4.5 yılda 4 kapalı pazar yeri projemizi saha ile buluşturduk. Kovanağzı Kapalı Pazar yerimiz 2 yıldır hizmet veriyor. Kaşınhanındaki yerimiz hizmetine devam ediyor. Şu an incelemelerde bulunduğumuz Gödene Pazar Alanı Ekim ayının ikinci haftasında, Harmancıkta bulunan projemiz ise 2019da hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.

“Gödene sakinleri, konforlu alışveriş imkanı bulacak
‘Gödene Kapalı Pazar Alanı projesinde Selçuklu mimarisinin esas alındığını ve içerisinde idari kısmından karakoluna, WCden mescide kadar her ayrıntının düşünüldüğünü kaydeden Başkan Toru, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yaklaşık 8 bin 200 metre arsa ve 3 bin 850 metrelik inşaat alanına sahip projemiz Ekim ayının ikinci haftasında Gödene halkı için hizmetlerine başlayacak. 4.5 yıl içerisinde 4. kapalı pazar yerimiz ile her yıla bir proje sözümüzü de tutmuş oluyoruz. Gödenenin bu kapalı alana fazlasıyla ihtiyacı vardı. Hakim rüzgarlardan ve iklim şartlarından belki de en fazla etkilenen bölgemiz burası çünkü. Pazarcı esnafını ve Gödenelileri bu kötü koşulların etkilerinden korumuş ve kollamış olacağız. Gödene bu projenin hayata geçmesi ile konforlu şekilde alışverişlerini yapma imkanı bulacaklar. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık