Göç Ve Mültecilik Masaya Yatırıldı

Kartepe Zirvesinde panel ve oturumlarla göç ve mültecilik masaya yatırıldı.

Göç Ve Mültecilik Masaya Yatırıldı
  • 27 Ekim 2018, Cumartesi 11:18
Kartepe Zirvesinde panel ve oturumlarla göç ve mültecilik masaya yatırıldı.
Kartepe Zirvesi 2018, Göç, Mültecilik ve İnsanlık temasıyla, bilim insanları, entelektüeller, siyasetçiler ve basın mensuplarının katıldığı oturumlarla devam ediyor. Açılış programlarının ardından “Göç ve Kültürel Uyum” ve “Göç Hareketlerinin Değişimi ve Gelecek Öngörüleri” başlıklı iki panel oturum gerçekleştirildi. “Göç ve Kültürel Uyum” akademisyenler tarafından değerlendirildi.
İstanbul Şehir Üniversitesinden Doç. Dr. Fatih Aysan moderatörlüğünde
Göç ve Kültürel Uyum konusunun ele alındığı panelde, Gaziantep Bülbülzade Vakfından Turgay Aldemir, Türk Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Uygulama ve Araştırma Merkezinden Tülin Haji Mohammad, Göç ve Kültürel Uyum konusunda bilgi aktardı. Gaziantep Bülbülzade Vakfından Turgay Aldemir, “Her dönem kendi göçünü ve göçmenini oluşturmuştur. Göç meselesi, son yüzyılda Batının ortaya çıkardığı dramı ortaya koymaktadır. Bir arada yaşamak ahlaki bir konudur. Ahlaki bir yozlaşma yaşadık. Batı kendi kimliği ile ilgili bir sorgulama içerisinde. Kendi tarih ve kimliğinden kaygısı olmayanlar yüzleşmekten kaygı duymazlar. 3,5 milyon mülteci bir anadır, evlattır. İnsanlık bunları rakam indirgememelidir” dedi.
Türk Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Uygulama ve Araştırma Merkezinden Tülin Haji Mohammad, “Türkler ve Suriyeliler arasında tarihi birçok benzerlikler vardır. Dini, dil, mutfak kültürü, mimari gelenekler ve insan davranışları da bir birine benzerlikler göstermektedir” diye konuştu. Suriyeli göçmenlerle 30 farklı şehirde anket yaptığını belirten Haji Mohammad, 25-30 yaş arası katılımcıların yüzde 52sinin üniversite mezunu olduğunu, yüzde 5inin yüksek lisans, yüzde 1inin hiç okumadığı ve 5 aile üyesinden en az birinin Türkçe konuşabildiği sonucuna ulaştıklarını ifade etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık