Göbeklitepenin Tanıtımıyla Türkiyenin Turizmine Katkı Sağlanacak

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Göbeklitepenin UNESCO Dünya Kalıcı Miras Listesine alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, Göbeklitepenin tanıtımları ile Türkiyenin turizmine katkı sağlanacak, turizm ivme kazanacak dedi.

Göbeklitepenin Tanıtımıyla Türkiyenin Turizmine Katkı Sağlanacak
  • 10 Temmuz 2018, Salı 14:38
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Göbeklitepenin UNESCO Dünya Kalıcı Miras Listesine alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, Göbeklitepenin tanıtımları ile Türkiyenin turizmine katkı sağlanacak, turizm ivme kazanacak dedi.
Arkeolojik alanın içerisinde bulunduğu Haliliye ilçesinin Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Göbeklitepenin uluslararası alanda tanıtımı açısından listeye alınmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Göbeklitepe için bundan sonra da tanıtım çalışmalarını devam edeceklerini aktaran Başkan Demirkol, belediye olarak bölgeyi tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti. Bahreynde gerçekleştirilen UNESCO toplantısında Göbeklitepe UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmişti.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 2014 yılından beri gerçekleştirdiği tanıtım çalışmalarının ne kadar yerinde olduğunu belirterek şunları söyledi:
Göbeklitepe 12 bin yıllık geçmişe sahiptir. Dünyanın en eski tarihi eserleri diye bilinen Mısır Piramitlerinden 7 bin 500, İngilterede bulunan Stonehengeden 7 bin yıl daha eskidir. Haliliye Belediyesi olarak biz ‘daha eskisi yok sloganıyla Göbeklitepeyi 2014 yılından bu tarafa tanıtmayı sürdürüyoruz. Yine aynı şekilde Göbeklitepe ile Haliliyenin özdeşleşmesinden dolayı Haliliye Belediyesinin logosunda Göbeklitepe yer almaktadır. Ayrıca biz Göbeklitepenin tanıtımı noktasında çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Göbeklitepe Film Festivali düzenledik. Uluslararası Göbeklitepe Yarı Maratonu ve Türkiye Bisiklet Şampiyonası, Urfada düzenledik. Dünyanın öbür ucundaki Güney Afrikada gerçekleştirilen fuarda Göbeklitepenin tanıtımı için Haliliye Belediyesi olarak stant açtık. Japon iki şairimiz Göbeklitepeye gelerek okuma etkinliği düzenlendi. Ayrıca İstanbul ve Ankarada billboardlara çıkarak Göbeklitepeyi gördünüz mü şeklinde tanıtım çalışmalarımız devam etti ve Şanlıurfaya gelen misafirleriniz geldikleri zaman kısa mesaj yoluyla ‘Göbeklitepeyi gördünüz mü? şeklinde kısa mesaj gönderdik. Göbeklitepenin tanıtımları ile Türkiyenin turizmine, Şanlıurfadaki işsizliğe ve istihdama katkı sağlanacak ve turizm ivme kazanacaktır. Yine aynı şekilde Göbeklitepenin tanıtımı esnafımıza bol kazanç ve bölgemizde yeni sosyal tesislerin, dinlenme tesislerinin oluşmasına yol açacaktır. Ve bu vesileyle Göbeklitepenin UNESCO Dünya Kalıcı Miras Listesinde yer alması bizim çabalarımızla doğru yönde olduğunun bizim çabalarımızın beyhude olmadığı, boşuna olmadığı şeklinde bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Göbeklitepeyi tanıtmaya yine devam edeceğiz. İnşallah Göbeklitepeye ‘daha eskisi yok sloganıyla tanıtmaya devam ediyoruz.”
Haliliye ilçesinin kent merkezine 18 kilometre mesafedeki Örencik Mahallesi yakınlarında bulunan ve ilk kez 1963te İstanbul ve Chicago Üniversitelerinden araştırmacıların yüzey çalışmaları sırasında fark edilen ören yerindeki kazılar 50 yılı aşkın süredir devam ediyor. Göbeklitepe, Bahreynde gerçekleştirilen UNESCO toplantısında Dünya Kültür Mirası Listesine girmişti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık