Glutensiz Yerim İle Sağlıklı Yaşam

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Merinos Parkında faaliyetine başlayan ‘Glutensiz Yerim kafe ve restoranın, çölyak hastası olan veya olmayan tüm vatandaşlara hizmet vereceğini söyledi.

Glutensiz Yerim İle Sağlıklı Yaşam
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 22:15
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Merinos Parkında faaliyetine başlayan ‘Glutensiz Yerim kafe ve restoranın, çölyak hastası olan veya olmayan tüm vatandaşlara hizmet vereceğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesinin ‘Sağlıklı şehir Bursa hedefiyle gerçekleştirdiği çalışmalar, sivil toplum kuruluşlarına da örnek oluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle faaliyetine başlayan ve Bursa Çölyakla Yaşam Derneğinin işleteceği ‘Glutensiz Yerim kafe restoran, Merinos Parkı içinde, hizmete açıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Glutensiz Yerim Kafe Restoranın açılış töreninde yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşamın önemini vurguladı. Başkan Aktaş, çölyak hastalığının glutenin yol açtığı önemli bir durum olduğunu belirterek, “Gluteni, çölyakı ve bu tür mekanları, ancak bu durumu yaşayan bilir. Çölyak hastaları glutensiz bir hayat sürmek zorundalar. Bursada yaklaşık 2 bin kişinin çölyak olduğu biliniyor” dedi.
Bursa Çölyakla Yaşam Derneğince gerçekleştirilen bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinen Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi desteğiyle açılan Glutensiz Yerim Cafe Restoranın, çölyak hastalığı olan vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla gelebilecekleri, aileleriyle vakit geçirebilecekleri bir mekan olarak önemli bir eksikliği gidereceğine inanıyorum” diye konuştu. Aktaş, çölyaklı olmayan vatandaşların da mekandan faydalanabileceğini ifade etti.
“Bu mekanı ayakta tutmalıyız”
Bursa Valisi İzzettin Küçük de konuşmasında, 5-10 yıl önce çölyak hastalığının bugünkü kadar bilinmediğini hatırlatarak, çölyak ile ilgili sevindirici bir adım atıldığını söyledi. Bugün konuyla ilgili daha çok bilinçli olunduğunu ifade eden Vali Küçük, “Mekanları yaşatmak önemli ve bu hepimizin işi Bundan sonraki hedefimiz bu mekanı ayakta tutmak olmalıdır” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, çölyaklı çocukların, diğer mekanlarda gördükleri her ürünü bu kafede glutensiz olarak bulabileceğini söyledi. AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de mekanın sağlıklı yaşam için önemli bir destek olduğunu kaydetti. Geçmiş Dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise milletvekilliği döneminde meclis bünyesinde kurulan Çölyak Araştırma Komisyonunun kuruluş sürecini ve konuyla ilgili farkındalık sağlayan çalışmaları anlattı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık