Gevaş Belediyesinden 2 Bin Kişilik ‘Kardeşlik Sofrası

Vandaki Akdamar Adasında düzenlenen ayinden sonra Gevaş Belediyesi tarafından 2 bin kişilik ‘Kardeşlik Sofrası kuruldu.

Gevaş Belediyesinden 2 Bin Kişilik ‘Kardeşlik Sofrası
  • 09 Eylül 2018, Pazar 16:03
Vandaki Akdamar Adasında düzenlenen ayinden sonra Gevaş Belediyesi tarafından 2 bin kişilik ‘Kardeşlik Sofrası kuruldu.
Gevaş Belediyesi tarafından ‘Kardeşlik Sofrası adı altında ayine katılanlara ilçe merkezindeki belediye çay bahçesinde yemek verildi. Yemekte konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 3 yıl aradan sonra Akdamar Adasında Türkiye Ermenilerinin yeniden bir ayinle aralarında bulunmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Vali Zorluoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ermeni kardeşlerimiz ve Türkiye dışından gelen insanlar kendi dünyalarında dini vecibelerinin gereğini yerine getirdiler. Diğer taraftan da biz Van halkı olarak Ermeni asıllı kardeşlerimizle bir araya gelme imkanı bulduk. Bu organizasyon yurt içi ve dışından çok fazla ilgi gördü. Turizm noktasında iddialı olan ilimize büyük bir katkı sağladı. Bundan sonraki yıllarda bu organizasyon kesintisiz şekilde devam edecek inşallah. Van ve Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Cumhurbaşkanımızın önderliğinde terörle mücadele konusundaki kararlılığımız devam ediyor. Şu anda ilimizde, bölgemizde terör olayları ciddi şekilde baskı altına alındı. Terör örgütü mensupları hareket edemez duruma geldi. Her yerde, her bir metrekarede devletimiz tam anlamıyla asayişi sağlamıştır, bundan sonra da her türlü tedbiri alacağız” dedi.
Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrikvekili Başepiskopos Aram Ateşyan ise, katılımcıları selamlayarak, Kardeşler, sevgi çerçevesinde yan yana gelir ve sahip olduklarını paylaşırlar. Burada din, dil, mezhep ayrımı olamaz. Müslümanı Hristiyanıyla insan olan herkes bu masayı paylaşır. Bundan dolayı sadece Türkiyede bu sofrayı görebilirsiniz. Başka hiçbir yerde göremezsiniz. Türkiye Ermeni Patrikliğini Fatih Sultan Mehmet bizzat kurmuştur. Tarihte tek Ermenilere bir ferman verildi milleti sadıka diye. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Binlerce yıldır varız ve birlikte yaşıyoruz. Osmanlı döneminde birbirimizin cenazesinde gözyaşı döktük, düğünlerimizde göbek attık. Böyle iki toplum tarih üstünde yoktur bu kadar iç içe yaşayan diye konuştu.
Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da kardeşlik sofrasının ilkini 2014 yılında düzenlenen ardından kurduklarını hatırlattı.
Gevaşta İslam ve Hristiyan döneminden kalan nadide tarihi eserlerin olduğunu söyleyen Hakan, “Türkiyedeki şu anda başkanlığını Aram Ateşyanın yürüttüğü Ermeni kilisemiz İstanbulu fethettikten sonra Fatih Sultan Mehmetin desteğiyle kurulan bir dini yapıdır. Esasında bizim medeniyetimizin bir ürünüdür. Burada olmanızdan dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kardeşlik Sofrasına, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri, ayine katılan Ermeni vatandaşlar ile ilçe sakinleri katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık