Genç Çiftçilere Manda Dağıtımı

Vanda ‘Genç Çiftçi projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan 13 genç çiftçiye toplam 60 adet manda dağıtıldı.

Genç Çiftçilere Manda Dağıtımı
  • 26 Temmuz 2018, Perşembe 10:03
Vanda ‘Genç Çiftçi projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan 13 genç çiftçiye toplam 60 adet manda dağıtıldı.
Vanda ‘Genç Çiftçi projesi kapsamında Bahçesaray, Başkale, Çatak, Çaldıran, Edremit, Erciş, Gürpınar ve Tuşba ilçelerinde hibe desteği almaya hak kazanan 12 genç çiftçiye, yurt içinden temin edilen 30 bin TL değerinde 5er baş olmak üzere toplam 60 baş manda verildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, “Geçmiş yıllarda ilimizde yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan mandanın, Bakanlığımız tarafından ilimizde ilk olarak bu yıl dağıtımı yapıldı. İnşallah tekrar ilimizde manda yetiştiriciliği yaygınlaştır ve eski potansiyeline ulaşır. Verilen bu desteğin, genç çiftçilerimize ve ülkemiz tarımına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum dedi.
İl Müdürü Görentaş, dağıtımı yapılan mandaların yerinde kontrollerini yapmak üzere proje uygulanan köylere ziyarette bulundu.
Büyükbaş ve küçükbaş hayvan projeleri desteklenmelerinden hak kazanan diğer genç çiftçilere ise Bakanlığımızın belirleyeceği takvime göre daha sonra dağıtım yapılacağı bildirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık