Geleneksel Türk Sporları Ve Oyunları Etkinlikleri Heyecanı Devam Ediyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve Dünya Etnospor Konfederasyonu katkılarıyla Geleneksel Sporlar ve Oyunlar 4. Müşterek Danışma Toplantısı 13-14 Ağustos tarihlerinde İstanbulda gerçekleştirilecek.

Geleneksel Türk Sporları Ve Oyunları Etkinlikleri Heyecanı Devam Ediyor
  • 11 Ağustos 2018, Cumartesi 12:58
Erzurum Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve Dünya Etnospor Konfederasyonu katkılarıyla Geleneksel Sporlar ve Oyunlar 4. Müşterek Danışma Toplantısı 13-14 Ağustos tarihlerinde İstanbulda gerçekleştirilecek.
Binlerce yıldır kuşaktan kuşağa aktarılan geleneksel sporların ve kültürlerin öğrenilmesi ve hatırlanması amacıyla kurulumundan bugüne birçok başarılı etkinliğe imza atan Dünya Etnospor Konfederasyonu çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sadece Türkiyede değil dünyanın farklı ülkelerinde geleneksel spor alanındaki etkinliklere katkı sağlayan Dünya Etnospor Konfederasyonu uluslararası işbirliklerini ve bilinirliliğini arttırıyor.
Geçtiğimiz Mayıs ayında Yenikapı Meydanında üçüncüsü yapılan festivalde Türk dünyası geleneksel sporları ve kültürel zenginlikleri sergilenirken, uluslararası katılım arttımış; Japonyanın kadim atlı sporu Yabusame, Katarın cesur şahinleri, Kazakistanın deneyimli kökbörü milli takımı, Yakutistanın milli sporu mas güreşçileri, Kırgızistanın yetenekli atlı akrobasi takımı etkinlikte yer almıştı.

Dünya genelindeki geleneksel sporların yol haritası çiziliyor
Dünya geleneksel sporlarına yol haritası çizecek olan UNESCO Geleneksel Sporlar ve Oyunlar 4. Müşterek Danışma Toplantısı 13-14 Ağustos tarihlerinde Dünya Etnospor Konfederasyonu-UNESCO işbirliğinde İstanbulda gerçekleştirilecek.
Geleneksel sporların güncel durumunun ve gelecek projeksiyonlarının değerlendirileceği toplantıya 8i Spor Bakanı olmak üzere 40 farklı ülkeden 100e yakın yabancı üst düzey misafir katılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğanın ev sahibi olarak iştirak edeceği toplantı öncesinde misafirler 10-12 Ağustos tarihlerinde Erzurumda yapılacak Erzurum Türk Oyunları etkinliğinin son gün organizasyonlarına katılacak, medeniyetimizin güzide spor ve kültür değerlerini gözlemleyecek.
Geleneksel Sporların Uyanış Çağı diyerek bu alandaki çalışmalara büyük güç veren Dünya Etnospor Konfederasyonu bu yıl da Dünyanın bütün kültürleri değerlidir, dünyanın bütün kültürleri saygıyı hak eder. Bu saygı temeli olmadığı müddetçe kültürlerarası, milletlerarası, toplumlararası huzur ve barıştan söz edilmesi mümkün olamaz düşüncesiyle bu iki organizasyonun en önemli destekçisi olacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık