Gaziantepte Sahibinin Elinden Kaçan 17 Dana Yakalandı

Kurban Bayramı nedeniyle Gaziantepte kurulan kurban yakalama timi, bayram süresince gelen ihbarlar sonucunda kaçan 17 kurbanlık hayvanı yakalayarak, sahiplerine teslim etti.

Gaziantepte Sahibinin Elinden Kaçan 17 Dana Yakalandı
  • 24 Ağustos 2018, Cuma 15:17
Kurban Bayramı nedeniyle Gaziantepte kurulan kurban yakalama timi, bayram süresince gelen ihbarlar sonucunda kaçan 17 kurbanlık hayvanı yakalayarak, sahiplerine teslim etti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Havyvanat Bahçesinde aldığı eğitimin ardından Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamlayan 20 kişilik kurban yakalama timi, 4 günlük bayram boyunca gelen 17 ihbar ile kaçan danaların peşine düştü. Özel ekipler, iplerini koparan yada sahiplerinin ellerinden kaçmayı başararak, vatandaşları saatlerce peşinden koşturan büyükbaş hayvanları ellerindeki tüfekte bulunan iğne ve kementlerle dakikalar süren çalışmalarla yakaladı. Hayvanları uyuşturarak etkisiz hale getiren ekipler, boyunlarından geçirdikleri iplerle yakalayarak, hayvan sahiplerine teslim etti.
Özel timler ihtiyaç halinde drone de kullanıyor
Bayram süresince gelen ihbarları değerlendiren yakalama timi hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, 20 personel, 5 araç ve bir droneden oluşan ekibin gelen 17 ihbara başarılı şekilde müdahale ettiğini ifade etti. Özsöyler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban yakalama timi oluşturduk. Bu yakalama timimiz 20 personelden ve 5 araçtan oluşmaktaydı. Bu timimiz vatandaşlarımız tarafından Büyükşehir Belediyemizin 153 ihbar hattına hattına yapılan bildirimleri değerlendirerek kaçan kurbanlara anında müdahale etti. Timimiz bu yakalama çalışmalarında özellikle droneleri kullanarak kaçan kurbanları yakalayarak vatandaşa teslim etti. Yakalama timimiz dört günlük bayram süresince kaçan 17 danayı uyuşturucu iğnelerle etkisiz hale getirerek yakalamış ve sahiplerine teslim etmiştir dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık