Gaziantep Enerji Ve İlklim Çalışmalarına En Uyumlu Yerler Arasına Girdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiyede enerji ve iklim çalışmalarına uyum kapsamında ilk iki belediye arasına girdi.

Gaziantep Enerji Ve İlklim Çalışmalarına En Uyumlu Yerler Arasına Girdi
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 14:03
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiyede enerji ve iklim çalışmalarına uyum kapsamında ilk iki belediye arasına girdi.
Ulusal ve uluslararası iklim değişikliği mücadelesine katkıda bulunmak hedefiyle çalışmalarına yön veren Fen İşleri Daire Başkanlığı Enerji Yönetimi Şube Müdürlüğünce hazırlanan Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SEİEP) Projesi kapanış toplantısı gerçekleştirildi. 21 Aralık 2017 tarihinde başlayan proje kapsamında, en güncel veriyle kentin ve Büyükşehir Belediyesinin sera gazı emisyon envanteri hazırlandı. İklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik il genelinde uygulanabilir eylemler belirlendi. Kentin iklim değişikliğinden nasıl etkileneceği, uyum için yapılması gereken kısa, orta ve uzun vadeli eylemler ortaya konuldu. Proje süresince ildeki pek çok kurum ve kuruluşla bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu. Nisan ayı içerisinde bina sektörü ve iklim değişikliğine uyum konularında iki ayrı çalıştay düzenlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliğiyle mücadele alanlarındaki çabaları ve girişimleri ilk olarak 2011 yılında hazırlanan Gaziantep İklim Değişikliği Eylem Planı - Enerji ve Sera Gazı Emisyon Profili, Ön Eylem Planı ve Uygulama Stratejisiyle somutlaştırıldı. Ardından 2016 yılında İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlandı, sürdürülebilir bir bölgesel ekonomi geliştirmek amacıyla 2016-2023 dönemi için sera gazı azaltımı yönünde öncelikli eylemler belirlendi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi son olarak, 2017 yılı Aralık ayında, ortalama küresel ısınmanın 20 derecenin altında tutulmasına katkıda bulunmak gibi ortak bir vizyona sahip olan Başkanlar Akdini imzaladı. Akit uyarınca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2030 yılı için sera gazı emisyonlarını en az yüzde 40 azaltmayı ve iklim değişikliğine uyum konusunda bir program oluşturmayı taahhüt etti. Bu girişimle birlikte Gaziantep, SEİEP kapsamında iklim değişikliğine uyum konusunu da Türkiyede ilk iki belediye arasına girdi.
Taraf olunan başkanlar akdiyle 2030 yılına Gaziantep ilinin toplam emisyonlarında ve kişi başı emisyonlarında yüzde 40 azalma görülmesi bekleniyor

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık