Gazeteci Okay Gönensin Ölümünün Birinci Yılında Mezarı Başında Anıldı

Usta gazeteci Okay Gönensin, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Okay Gönensinin kardeşi Koray Gönensin, ağabeyini anlattı.

Gazeteci Okay Gönensin Ölümünün Birinci Yılında Mezarı Başında Anıldı
  • 13 Temmuz 2018, Cuma 12:59
Usta gazeteci Okay Gönensin, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Okay Gönensinin kardeşi Koray Gönensin, ağabeyini anlattı.
Usta gazeteci Okay Gönensin, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı. Gönensinin anma töreni, kabrinin bulunduğu Üsküdardaki Nakkaştepe Mezarlığında gerçekleştirildi. Anma törenine Okay Gönensinin kardeşi Koray Gönensin, kızları Lerzan Gönensin ve Fezan Ramazanoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve Vatan Gazetesinden gazeteciler katıldı.
Saat 11.00de başlayan anma töreninde önce Koray Gönensin kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından kısa bir dua ile anma töreni tamamlandı. Koray Gönensin, ağabeyi Okay Gönensin ile ilgili duygu ve düşüncelerini İHAya anlattı.

Bence en önemlisi taraf olmayan bir gazeteciydi
Okay Gönensinin her zaman tarafsız bir gazeteci olduğunu dile getiren Koray Gönensin “Hem çok üzgünüz hem çok arıyoruz hem özlüyoruz. Türkiyenin önemli kıymetlerinden bir tanesiydi. Her zaman olduğu gibi değeri sonradan anlaşılacak olan birisiydi ve onu arıyoruz ve özlüyoruz. Çok önemli meziyetleri vardı. Bence en önemlisi taraf olmayan bir gazeteciydi. Bu dünyada, bu devirde tarafsız kalabilmek çok zor bir meziyet. Bütün hayatı boyunca her konuda, mesleğinde de taraf olmayan, gerçeği arayan, gerçeği bilmek ve göstermek isteyen iyi bir insan, iyi bir ağabey, iyi bir gazeteciydi. Taraflı olmanın dogmalarından kurtulmuş, topluma, milletine, memleketine faydalı olmaya çalışan bir insandı. Elinden geleni de yaptığını düşünüyorum dedi.
Koray Gönensin, Okay Gönensin nasıl bir ağabeydi sorusunu ise “Baba yarısı bir ağabeydi. Her zaman sertti. Kurallara uymamızı isterdi. Her zaman bildiklerini öğretmeye, aktarmaya çalışırdı. Zor bir insandı. Ama böyle kıymetli, böyle zeki, böyle bilgili insanların da kolay olmasını hiç kimsenin beklememesi gerekir diye cevapladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık